Fabrica de speranţe pentru bolnavii de cancer

joi, 23 noiembrie 2006

Oamenii care inventează viitorului

Fabrica de speranţe pentru bolnavii de cancer

La câţiva kilometri de Râmnicu Vâlcea se află un loc anume unde oamenii gândesc în viitor. Fostă Uzina G, acum Institutul Naţional de Criogenie şi Separarea Izotopilor este locul unde sute de cercetători “inventează... viitorul”. Printre descoperirile care vor revoluţiona tehnologia universală sunt cele în domeniul energetic, al fusiunii şi fisiunii nucleare, descoperiri în domeniul  pilelor de combustie, dar şi descoperiri în domeniul medical, cum ar criolaserele dar şi apa sărăcită în deuteriu. Această apă reprezintă o şansă pentru prevenirea îmbolnăvirilor de cancer având efecte benefice în asociaţie cu diverse medicamentele.
 Cu un impact extrem de piaţă este apa sărăcită în deuteriu, realizare de excepţie chiar a directorului Institutul Naţional de Criogenie şi Separarea Izotopilor, Ioan Ştefănescu, care ne-a spus: “Apa sărăcită în deuteriu este un produs omologat, breventat, iar acum este într-o acţiune de promovare pe partea de patent internaţional. A dobândit toate drepturile de proprietate intelectuală în exclusivitate pentru România şi în particular pentru Institut şi pentru mine ca autor principal al brevetului. Nu este o apă miracol, este o apă care provine dintr-o tehnologie similară cu obţinerea apei grele, prin distilare şi are ca efect o reducere a conţinutului de deuteriu, care în mod normal este de 144 părţi pe milion fiind adusă la 25 părţi pe milioan. S-a observat prin studii şi cercetări fundamentale că după ce apa scade sub 110 p.p.m. are efect benefic asupra metabolismului corpului uman şi animal. Produce stări de relaxare, de odihnă, o bună dispoziţie, atenuează stresul zilnic şi creşte eficienţa medicamentelor. Din punct de vedere toxic este singurul produs care este absolut netoxic. Acest lucru a fost pus în evidenţă de laboratoarele de toxicologie ale armatei, care au făcut teste într-un mod superprofesionist. Nu s-a identificat nici un efect negativ”. Referitor la preţ, speciliştii institutului sunt de părere că acesta nu reprezintă un impediment, ţinând cont de efectul pe care-l produce asupra omului. Apa sărăcită în deuteriu este recomandată oamenilor care depun o activitate mentală foarte susţinută şi lucrează şi chiar 10 ore pe zi, dar poate fi folosită şi preventiv.

Ungurii şi japonezii consumă la greu apa apa sărăcită în deuteriu

Deocamdată se produce în cantităţi destul de mari, fiind un produs de serie, dar cel mai mult se exportă. “Exportăm în jur de 100 de tone pe an, către Ungaria şi Japonia, acste ţări fiind principalul beneficiar. În România se consumă cam în jur de 30 de tone anual. Preţul este undeva în jur de 22-25 lei RON, în stare pură.  Ea poate fi însă diluată cu apă plată până la proporţia de 1 la 3. Pe piaţa românească apa sărăcită în deuteriu urmează să fie promovată într-un mod profesionist, urmând să apară într-o nouă marcă, într-o formulă nouă şi chiar într-un brend nou. Ea urmează să fie găsită în cele mai neaşteptate locuri, în farmacii sau lanţuri de supermarketuri. Noi lucrăm pentru viitorul României, iar alte cercetări pe care le facem acum, apar pe piaţă peste cinci-şase ani”, ne-a spus directorul Ştefănescu.

„Dacă bei apă capeţi imunitate şi nu mai răspunzi la cancer”

Primii care au reacţionat la apa sărăcită în deuteriu au fost bolnavii. Realizatorul proiectului, dr. Şefănescu spune că a avut foarte multe contacte cu Spitalul Clinic Fundeni (unde avea deja două brevete în legătură cu aplicabilitatea acestei ape), cu prof. Hăulică de la de la institutul de Fiziologie al Facultăţii de Medicină Iaşi, iar la Spitalul de Oncologie din Timişoara este în derulare un program cu scopul de a observa efectul apei pe un eşantion de bolnavi cu şanse minime de supravieţuire. “Nu am cules datele. Avem însă destule date culese pe fişe individuale. Dacă ai o boală de cancer trebuie să bei toată viaţa, 1-1,5 litri/zi. Este mult mai ieftin decât preţul pe care-l dai pe medicamente. De exemplu dacă faci chimioterapie sau cobaltoterapie, după un anumit timp nu mai poţi să faci pentru că organismul nu mai suportă. Partea de chimioterapie te scapă de exemplu de boala de ficat şi de îmbolnăveşti la rinichi. Apa asociată cu medicamente nu permite agresivitatea acestui tratament dur să afecteze alte organe. Există societăţi care iau apă şi o dau la angajaţi, pentru că au văzut că au poftă de muncă. Nu este o problemă de placebo, dar de foarte multe ori cei care nu mai consumă îi simt lipsa”.
Academicianul Manolescu a testat apa sărăcită în deuteriu pe şobolani, care au fost viscerat şi s-au analizat diverse organe cum a evoluat sau a involuat cancerul indus în funcţie cu tratamentul cu apă. Rezultatele obţinute au fost  pe cât se poate de convingătoare: “Concluzia a fost una teribilă. După ce bei apă capeţi imunitate, nu mai răspunzi la cancer. Sunt foarte mulţi opozanţi, pentru că doctorii trăiesc, de regulă, din vânzările de medicamente”, spune directorul Ştefănescu.
Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe