Şantajat de ziarişti şi furat de cumnat

luni, 13 noiembrie 2006

Perioadă grea pentru deputatul Dumitru Becşenescu

Şantajat de ziarişti şi furat de cumnat

Grupul ANTARES, aparţinând deputatului Dumitru Becşenescu a traversat o perioadă mai grea de când cunoscutul om de afaceri vâlcean a ajuns, în urmă cu doi ani, în Parlament. Când în această primăvară Becşenescu a părăsit Partidul Conservator devenind independent şi motivând că renunţă într-un fel la activitatea din cadrul unui partid pentru a se ocupa şi de firma sa nu l-a crezut prea multă lume.

Suspectat din cauza discreţiei

Printre cei care credeau că se ascunde ceva suntem şi noi. În realitate deputatul vâlcean ar fi putut spune adevărul dar a preferat să nu-l acuze public pe unul dintre cumnaţii săi. Un om în care a avut multă încredere şi căruia ia predat administrarea întregii afaceri pentru a se putea dedica activităţii politice şi celei de europarlamentar. A făcut o greşeală pentru că banul e „ ochiul dracului”. Fratele soţie lui l-a dezamăgit. Presa a început să scrie de problemele din ANTARES. Diferite firme au pierdut din profit, altele din clientelă. Treptat fostul ofiţer de marină a preluat cârma ANARESULUI. L-a concediat pe cel care încercase să-l păcălească dar nu s-a plâns în mod public trăind singur o mare dezamăgire. A urma o reorganizare. Una din firmele grupului ajunsese la un număr de personal exagerat. Inutil. Becşenescu a dictat concedieri, reorganizări, a găsit soluţii. Situaţia începuse să se schimbe în bine dar deja imaginea ANTARES a suferit.

Victima unor escroci cu mult tupeu

Presa scrisese despre un management defectuos fără să bănuiască existenţa unor „ inginerii”” personale ale vreunui administrator iar opinia publică asimilase această informaţie cu o scădere a capacităţii deputatului Becşenescu de a face profit. O parte din cei care l-au atacat mediatic sunt exact cei care sunt suspectaţi de a-l fi şantajat pe preşedintele Grupului ANTARES în vederea obţinerii sumei de 400 milioane lei în campania electorală. O scădere inexplicabilă pentru că mulţi oameni de afaceri au prosperat după ce au ajuns parlamentari. Deputatul Dumitru Becşenescu s-a trezit cu o mare gaură în buget, după ce l-a pus pe cumnatul său să-i gestioneze averea şi a plecat euroobservator la Parlamentul European. Surse apropiate familie Becşenescu spun că fratele soţiei sale şi încă o rudă a acesteia s-au lansat într-o serie de tranzacţii neprofitabile pentru grupul de firme Antares, fondat de politician. Noi am aflat că de fapt cumnatul său a încercat şi a reuşit să „ căpuşeze” Grupul ANTARES. Imediat după ce a părăsit PC purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, declara: "Are probleme serioase în afaceri şi nu mai poate avea încredere în cei care le gestionează în lipsa sa, aşa că a renunţat să mai fie membru PC pentru a-şi redresa situaţia financiară". Dumitru Becşenescu e unul dintre cei mai bogaţi politicieni din Parlamentul Romaniei, după Dan Voiculescu, George Copos şi Verestoy Attila. Potrivit revistei "Capital", Becşenescu avea anul trecut o avere de circa 35 milioane de dolari. Avere care se pare a crescut în ultimul an şi a ajuns la 40 milioane dolari. Creşterea se datorează  evoluţiei pieţei imobiliare. Probabil Becşenescu ar fi renunţat la postul de deputat dacă nu ar fi avut o obligaţie oarecum morală faţă de conducerea PC. În cazul demisiei sale din Camera Deputaţilor  conservatorii pierdeau postul următorul pe lista de la Vâlcea fiind un membru PSD. Situaţia ex-conservatorului este cunoscută şi acceptată şi de preşedintele PC, Dan Voiculescu.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe