Deputatul Becşenescu recunoaşte că a fost şantajat

joi, 9 noiembrie 2006

 Rufele murdare ale presei vâlcene se spală în public

Deputatul Becşenescu recunoaşte că a fost şantajat

Luni, 6 noiembrie, într-o conferinţă de presă incendiară deputatul independent de Vâlcea Dumitru Becşenescu şi patronul cunoscutului grup ANTARES  a acuzat public patronul unui cotidian local din judeţul Vâlcea pentru şantaj. În cadrul unei conferinţe de presă, Dumitru Becşenescu a spus că a fost supus şantajului în anul 2004, când candida pentru funcţia de deputat.

Povestea unui contract suspect

«Până în anul 2004, când am fost om de afaceri şi conduceam grupul de firme Antares am avut o relaţie normală cu presa. Atunci când am decis să candidez pentru alegerile parlamentare am fost supus şantajului. Patronul ziarului Viata Vâlcii, Petre Tănăsoaica mi-a cerut o sumă mare de bani pentru a obţine tăcerea ziarului în campanie. Am încercat să dialoghez cu el, dar mi-a cerut 400 de milioane de lei vechi. La început nu am vrut să plătesc aceşti bani, drept pentru care am fost subiect pe prima pagină a cotidianului respectiv din data de 2 până pe 8 noiembrie, pe prima pagină. În acelaşi timp, a început să insiste pe diverse canale şi să intervină la alţi colegi din coaliţie. Ajunsesem să fiu judecat în şedinţele de partid pentru tot ce nu era bine. Am cedat atunci când s-a intervenit printr-o persoană pe care nu puteam să o refuz şi am fost obligat să semnez un contract de publicitate. Am plătit 245 de milioane din cele 400, de dragul liniştii în campanie, după care a fost imediat scris un material care mă ridica în slăvi. Din aceşti bani am plătit suma de 245 de milioane de lei vechi, iar cea de-a doua tranşă nu a mai fost plătită, întrucât ziarul nu şi-a îndeplinit obligaţiile de a publica materialele promoţionale, conform contractului. Ne-au dat în judecată pentru a plăti şi restul, de 155 de milioane, dar au pierdut, iar acum îi vom acţiona noi în judecată, pentru a recupera şi banii pe care i-am plătit. Fac apel la autorităţi să se autosesizeze în acest caz şi să ia măsurile de rigoare, deoarece am semnale că mulţi alţi oameni influenţi din Vâlcea au păţit acelaşi lucru. În caz că nu se ia nici o măsură în termen de o lună, o lună şi jumătate voi sesiza eu organele în drept. Am reacţionat abia acum pentru că am fost încurajat şi de atitudinea instituţiilor statului în cazul jurnaliştilor de la Cluj. Sunt oameni care ştiu cum s-au purtat unele discuţii, care au transmis şi au primit mesaje de la Petre Tănăsoaica pentru mine şi care vor spune ce ştiu, dar în cadrul unei anchete oficiale.” – a declarat deputatul Dumitru Becşenescu.

Se disculpă atacând

În replică într-o conferinţă de presă susţinută marţi, Petre Tănăsoaica, patronul ziarului Viaţa Vâlcii a spus că de fapt el ar fi fost cel şantajat, pentru că ar fi refuzat să facă campanie electorală pentru echipa PSD+PUR în anul 2004. „Eu mă voi duce la Tribunalul Vâlcea şi voi cere declanşarea acţiunii de faliment a Grupului Antares, pentru că nu şi-a achitat facturile faţă de mine. Nu a plătit contractul în întregime, deşi a beneficiat de munca echipei pusă la dispoziţie de ziarul nostru pe o perioadă de aproape o lună.” - afirmă Petre Tănăsoaica. 

Noi am avertizat

„Ziarul de Vâlcea” a avertizat vâlcenii în mai multe rânduri despre moralitatea, stilul nedeontologic de lucru şi ingineriile financiare la limita legalităţii care-l definesc pe editorul şef Petre Tănăsoaica. Acesta este susţinut frenetic în prezent de Romeo Popescu, un ziarist amendat recent pentru o suită halucinantă de contravenţii în domeniul construcţiilor ilegale. Romeo Popescu a declarat că renunţă la contractul de publicitate cu firma ANTARES. Noi îl rugăm să facă publice sumele încasate în campania electorală de acum doi ani de la ANTARES şi mai ales cum le-a obţinut. Dacă se va declanşa o cercetare penală asupra patronului de la Viaţa Vâlcii vom ajuta organele de anchetă. Tănăsoaica se pare că avea o marotă cu suma de 400 de milioane pentru că exact aceiaşi bani ia solicitat, printr-un şantaj indirect şi persuasiv, şi de la alt om de afaceri. Firma sa a obţinut prin presiuni sume fabuloase de la administraţiile locale. Sugerăm anchetatorilor să verifice sumele încasate în ultimii ani de acest ziar de la administraţiile locale . Escrocheria cu sume strânse pentru crucea de piatră şi monumentul lui George Ţărnea sunt alt capitol din activitatea infracţională morală a ziaristului cu jeep care acum se disculpă fără probe. Un capitol despre care tot noi am scris primii. Din păcate şi singurii. Îi înţelegem însă pe colegii din presa locală care tac de frica acestui satrap pentru că-şi tipăresc ziarele la tipografia lui. Tipografie luată şi cu ajutorul unor credite pe care le achită neglijând însă datoriile la bugetul local şi de stat fiind în prezent marele datornic şi unicul al presei locale. Noi nu ne temem de el şi vom înainta organelor în drept o listă cu numele a 23 de persoane, oameni de afaceri şi politicieni, care pot declara cum şi de ce l-au ajutat financiar pe acest individ. Fără a susţine acuzaţiile deputatului Becşenescu suntem de acord cu demascarea şantajiştilor din presă. În ediţia de luni vom arăta cum parlamentarul vâlcean a fost şi victima unui alt escroc şi vom dezvălui cum a ajuns să aibă probleme societăţile lui pentru că a avut încredere în cine nu trebuia. Citiţi-ne cu încredere!

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe