Suspendarea inspecţiei fiscale

luni, 18 septembrie 2006

Suspendarea inspecţiei fiscale

            Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează că ministrul Finanţelor Publice a emis Ordinul nr. 708/2006 privind condiţiile de suspendare a inspecţiei fiscale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 768 din 8 septembrie 2006.
În articolul de mai jos prezentăm în sinteză conţinutul noului act normativ.
            Inspecţia fiscală poate fi suspendată de către conducătorul inspecţiei fiscale competent, la propunerea organelor de inspecţie fiscală.
            Ordinul stabileşte că inspecţia fiscală poate fi suspendată în cazul în care este îndeplinită una dintre condiţiile enumerate mai jos şi, foarte important, numai dacă neîndeplinirea acesteia împiedică finalizarea inspecţiei fiscale.
            Condiţii pentru iniţierea suspendării inspecţiei fiscale:
- efectuarea unuia sau mai multor controale încrucişate;
- remedierea unor deficienţe constatate în timpul inspecţiei fiscale şi care au făcut obiectul unei “Dispoziţii privind măsurile stabilite de organele de inspecţie fiscală”;
- obţinerea unui punct de vedere de la una sau mai multe direcţii de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice sau al Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală ori emiterea unei decizii a Comisiei fiscale centrale;
- realizarea unei expertize potrivit Codului de Procedură Fiscală;
- cercetări specifice pentru identificarea unor persoane fizice sau stabilirea realităţii unor tranzacţii;
- solicitarea suspendării formulată de către contribuabil ca urmare a apariţiei unei situaţii obiective care împiedică desfăşurarea inspecţiei fiscale;
- necesitatea solicitării unor informaţii suplimentare din alte state membre ale Uniunii Europene cu privire la operaţiunile intracomunitare ale contribuabilului verificat.
            Data de la care se suspendă acţiunea de inspecţie fiscală se comunică în scris contribuabilului.
            După încetarea condiţiilor care au generat suspendarea, inspecţia fiscală va fi reluată, data acesteia fiind, de asemenea, comunicată în scris contribuabilului.
De reţinut ! Pe parcursul inspecţiei fiscale, contribuabilul poate solicita, în scris, suspendarea acesteia numai o singură dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe