în septembrie se numără bobocii şi banii de pensii

luni, 4 septembrie 2006

În septembrie se numără bobocii şi banii de pensii

Conform unei decizii a Ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Gheorghe Barbu, se anunţă majorarea punctului de pensie cu 5%, începând cu 1 septembrie 2006. În judetul Vâlcea, de această majorare vor beneficia 88.287 de pensionari din sistemul public de pensii. Din cele 46.385 de persoane care în urma recalculării au obtinut un punctaj mediu anual mai mic decât cel aflat în plată, majorarea se va aplica pentru 7447 de persoane.

Ca urmare a procesului de recalculare, 57.207 de persoane au beneficiat de o majorare cu 9,3%( persoanele care în urma aplicării procesului de recalculare au obţinut un punctaj mediu anual egal sau sau mai mare decât punctajul aflat în plată înaintea aplicării operaţiunii de recalculare, precum şi  cei ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit prevederilor legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, modificată şi completată).

12.242 de pensionari au beneficiat de o majorare medie de 3,86(persoanele care, în urma aplicării procesului de recalculare , au obţinut un punctaj mediu anual mai mic, dar apropiat de cela flat în plată. Această categorie de pensionari va beneficia integral de valoarea actualizată a punctului de pensie începând de la 1 ianuarie 2007.

46.385 de pensionari au obţinut un punctaj mediu anual mai mic decât acela aflat în plată, dar pensiile nu vor fi diminuate, cuantumurile aflate în plată în momentul recalculării fiind menţinute. În luna iulie, 2303 pensionari aveau în urma recalculării un punctaj mediu anual mai mare. Pentru creştera valorii punctului de pensie efortul bugetar este de aproximativ 9,7 miliarde de lei vechi.

Raluca Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe