Infuzie de fonduri în învăţământul vâlcean

joi, 31 august 2006

Infuzie de fonduri în învăţământul vâlcean

Ministerul Educaţiei şi Cercetării alocă fonduri mari pentru laboratoarele şi sălile de sport vâlcene, în timp ce salariul profesorilor şi mai ales al suplinitorilor stagneazăConform Ordonanţei nr.4762 din 26.07 a.c. a Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru dotarea laboratoarelor de fizică, chimie şi biologie, judeţul Vâlcea va primi suma de 2.192.820 lei noi, mai precis: 2040 lei noi pentru toate laboratoarele de fizică a celor 98 de şcoli cu clasele I-VIII şi 25.550 lei noi alocaţi laboratoarelor de fizică, chimie şi biologie pentru fiecare dintre cele 26 de licee. Totodată, suma pe care cele 17 cabinete de psiho-pedagogie şi logopedie o vor primi este de 272.000 lei noi.

Nici sportul nu a fost lăsat într-un con de umbră din punct de vedere financiar- judeţul Vâlcea va avea alocată o sumă de 1.896.345 lei noi: 3550 lei pentru fiecare dintre cele 98 de unităţi, 7100 lei noi pentru fiecare liceu (grup) şi 213.000 lei noi pentru fiecare unitate cu profil sportiv ( clasele sportive ale şcolii Tudor Vladimirescu din Drăgăşani, Liceul Gib Mihăescu, Liceul Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea şi Clubul Sportiv Râmnicu Vâlcea). Centrul de Excelenţă a Liceului Energetic va avea alocată o sumă de 284.645 lei noi, în timp ce pentru rezultatele la competiţiile interne şi interanţionale se vor investi între 14.000 şi 50.000 lei noi. Pentru monitorizarea consumării acestor fonduri cu destinaţie precisă, se vor forma în octombrie-noiembrie comisii din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Finanţelor care vor avea ca scop verificarea modului în care au fost cheltuiţi banii. În situaţia în care nu au fost cheltuiţi, aceştia vor fi redirecţionaţi.

În decorul acestor îmbunătăţiri de imagine făcute pe picior mare, sute de candidaţi pentru postul de suplinitori se chinuie să obţină un loc de muncă plătit cu salariul minim. Cei care nu au obţinut nota minimă de 5 la examenul de titularizare, cât şi necalificaţii vor susţine proba practică în data de 31 august, proba scrisă în data de 1 septembrie. Rezultatele vor fi afişate în data de 2 septembrie.

Raluca Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe