Direcţia Administrării Domeniului Public se ocupă de şcoli

joi, 31 august 2006

Direcţia Administrării Domeniului Public se ocupă de şcoli

În şedinţa operativă de la începutul acestei săptămâni, viceprimarul Constantin Monceanu a evidenţiat sarcina DADP de a finaliza, până la începerea noului an şcolar, toate lucrările de asfaltare aflate în derulare la instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiu (printre care se numără şcolile generale nr. 2, 5 şi Liceul Economic), astfel încât data de 15 septembrie să nu ofere elevilor râmniceni imaginea unor şcoli-şantier. Totodată, Direcţia Administrării Domeniului Public va continua lucrările aflate în desfăşurare, pentru ca, după finalizarea lor, se deschidă un front de lucru în zona Colonia Nuci. Ca un prim rezultat al lucrărilor de reabilitare efectuate de DADP pe strada Mărăşeşti, pe această arteră se vor plasa avertismente de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, în special pe trotuare (conform HCL nr. 50/2006).

Investiţii în derulare

Viceprimarul Constantin Monceanu intenţionează să analizeze toate contractele de execuţie aflate în derulare pentru obiectivele de investiţii din municipiu, iar acolo unde se constată întârzieri vor fi aplicate penalizări. În cadrul întâlnirii cu funcţionarii serviciului de specialitate, s-a desprins necesitatea unei mai bune supravegheri a acestor lucrări de către reprezentanţi ai Primăriei. Ca urmare, se vor demara procedurile pentru angajarea unor diriginţi de şantier proprii, care să reprezinte interesele administraţiei locale în executarea contractelor de lucrări pentru investiţii.

Asociaţii de proprietari

SC URBAN SA a solicitat Primăriei municipiului să someze asociaţiile de proprietari care au în administrare blocuri cu tobogan de gunoi să desfiinţeze aceste sisteme de colectare a gunoiului menajer, soluţia cea mai probabilă de înlocuire fiind amplasarea de pubele în spaţiile în care se depozita gunoiul aruncat pe tobogan. În acelaşi timp, s-a evidenţiat faptul că există probleme cu asociaţiile de proprietari care, în urma curăţeniei de toamnă efectuate pe spaţiile verzi, depozitează moloz şi resturi vegetale (crengi) în vecinătatea punctelor de precolectare a deşeurilor. Tot la nivelul menţinerii curăţeniei în oraş, Poliţia Comunitară a primit ca sarcină supravegherea respectării HCL nr. 50/2006 până la nivelul simplului cetăţean, care, dacă va fi surprins aruncând pe stradă ambalaje, resturi alimentare etc. va fi amendat în consecinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe