Dezinsecţia de toamnă

joi, 31 august 2006

Dezinsecţia de toamnă

De fiecare dată când mă duc la oficiul poştal din cartierul meu, plec de acolo plin de draci. Mereu se găseşte câte un puştan de 18-19 ani care completează un formular Western Union pentru ca apoi să ridice de la ghişeu câteva mii de euro. Cu chica oxigenată, cu tricou Nike şi pantaloni de trening Puma, aruncându-şi ochii în stânga şi-n dreapta, golănaşul ăsta îşi îndeasă repede în portofel bancnotele de 100 şi 500 de euro şi dispare.În faţa blocului meu s-a deschis de câteva luni un fast food. Cum se lasă seara, locul se umple de inşi dubioşi, care până dimineaţa nu se lasă duşi de acolo. Pentru că nenorocirea asta de sendvişărie este deschisă non stop, a devenit un fel de bază a tuturor cretinilor din cartier. Îşi parchează BMW-urile şi Merţurile în mijlocul străzii şi toată noaptea, spre profunda disperare a mea şi a bieţilor mei vecini, nu fac altceva decât să-şi povestească isprăvile. În acest fel, am aflat, fără voia mea, mai toate „combinaţiile” şmecherilor plini de bani; câte mii de euro au făcut în ultima săptămână, ce achiziţii vor să mai facă, cât de cretini sunt americanii şamd. Mă gândesc din ce în ce mai serios să instalez o cameră video undeva pe balcon, doar aşa, pentru a da o mână de ajutor celor de la FBI. Deşi, dacă stau bine şi mă gândesc, cred că s-au gândit înaintea mea şi îi filează de mult pe băieţii ăştia. Că doar nu toate fetele din fast food se ocupă doar cu făcutul hamburgerilor...

 

Pe de altă parte, nu-mi pot stăpâni nervii atunci când văd o mână de politicieni făcând din ce în ce mai mulţi bani, folosindu-se de aproape aceleaşi metode ca şi hackerii noştri dragi. Ţeapa a devenit de prea mult timp instrumentul de bază folosit pentru realizarea unor averi uriaşe, pe spatele fraierilor. Şi unii (hoţii on line) şi alţii (politicienii) fac banii aproape la fel: ţăpindu-i pe ăia care le dau credit. Diferenţa între ei este însă că primii fură din avutul privat iar ultimii din avutul public. Hackerii îi fură pe străini, politicienii pe români.

Un judecător mi-a spus recent că nu mai trebuie să mă enervez pentru mult timp. Mi-a adus şi argumente în acest sens, pe care din respect pentru domnia sa nu le voi înşira aici. Ceea ce trebuie să spun este faptul că ambelor categorii de hoţi li se pregătesc surprize de proporţii. Ceea ce s-a întâmplat în această vară nu a fost decât preambulul a ceea ce va urma. De asemenea, trebuie spus un lucru: arestările băieţilor care îi fură pe străini nu se mai fac de mult timp cu surle şi trâmbiţe. Rând pe rând, aceştia sunt şi vor fi săltaţi de cagulaţi, pe baza unor rechizitorii de care nu mai scapă nimeni. Trebuie făcută curăţenia de toamnă, pentru că Uniunea Europeană nu mai are răbdare. Dezinsecţia vizează fix cele două categorii: politicienii corupţi şi hoţii on line, de care Vâlcea a plină. Nu pot spune decât că de-abia aştept.

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe