Primarul din Olăneşti vrea să perceapă taxă pentru izvoarele minerale

luni, 28 august 2006

Prezent la Vâlcea, secretarul de stat MAI, Mircea Toader a aflat că

Primarul din Olăneşti vrea să perceapă taxă pentru izvoarele minerale

Vizita în judeţul Vâlcea a ministrului secretar de stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, democratul Mircea Toader a reuşit să scoată din amorţire o parte din organizaţia judeţeană a PD. Toader a venit la Vâlcea cu două scopuri într-unul: să se întâlnească şi el un pic cu activul de partid de la judeţ şi din teritoriu, precum şi să-i adune rapid pe primarii şi viceprimarii democraţi pentru a le explica cum stă treaba cu fondurile structurale.

Întâlniri de partid şi de stat

După o şedinţă a Colegiului Director PD, la care au fost invitaţi directori ai autorităţilor judeţene, a cărei temă a fost finanţarea obiectivelor din judeţul Vâlcea, Mircea Toader s-a întâlnit cu primarii vâlceni PD, dar şi cu reprezentanţi ai CET Govora, pentru a vedea dacă este respectat preţul local de referinţă la energia termică. Potrivit ministrului secretar de stat, ambele întâlniri au fost benefice. „Am considerat că dacă tot am trecut printr-o serie de localităţi, e corect să mă întâlnesc şi cu organizaţiile din partid din aceste zone. Am discutat despre fondurile structurale, dar am abordat şi teme de natură politică. Am primit chiar şi două propuneri extrem de interesante din partea primarilor”, a spus Mircea Toader în cadrul unei conferinţe de presă. Prima dintre acestea propuneri se referă la găsirea unei modalităţi corecte de plată a primarilor şi viceprimarilor care fac parte din comisiile pentru aplicarea Legii 247 (Legea Retrocedărilor).

Obol pentru comunităţile locale

Cea de-a doua propunere a aparţinut primarului din Băile Olăneşti, Viorel Cioteanu, care a venit cu ideea perceperii unei taxe societăţilor comerciale care exploatează izvoarele naturale în interesul propriu. Concret, Cioteanu s-a referit la situaţia din Băile Olăneşti, unde izvoarele minerale au fost concesionate în urmă cu mai mulţi ani de SC Olăneşti SA, aparţinând patroanei Uzinei Mecanice Băbeni, Maria Tudor. Primarul şi-a manifestat intenţia de a impune societăţii Olăneşti „să dea un obol” comunităţii locale, concretizată într-o redevenţă locală anuală.

Arestare puţin pripită

Mircea Toader s-a referit şi la situaţia primarului Mircia Gutău. „Poate că arestarea sa a fost puţin pripită. Am fost şocat atunci când am auzit de ceea ce i s-a întâmplat. A fost o surpriză totală. Nu ştiu cât a fost aranjament de culise sau cât nu a fost. Sufleteşte trebuie să fim alături de el până când justiţia îşi va spune cuvântul”, a declarat secretarul de stat MAI, încercând să justifice în acelaşi timp excluderea lui Gutău din PD, la doar două zile de la arestarea sa.

Octavian HERŢA 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe