Zeci de şcoli, reabilitate pe ultima sută de metri

luni, 21 august 2006

Zeci de şcoli, reabilitate pe ultima sută de metri

Şcolile din judeţul Vâlcea sunt în prezent în plin proces de reabilitare, înaintea începerii noului an. Câteva şcoli sunt reabilitate cu fonduri externe, altele au primit bani de la primării, iar altele nu beneficiază de nici un fel de finanţare pentru noul an.

Şcoli reabilitate cu finanţare externă

Multe dintre unităţile de învăţământ sunt cuprinse în programe de reabilitare cu finanţare externă, derulate prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi monitorizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea. Una dintre şcolile incluse în acest program este şi Şcoala cu clasele I-VIII din Călimăneşti - corp A, unde lucrările de consolidare şi reabilitare nu au fost finalizate. În acelaşi proces au intrat şi Şcolile cu clasele I-VIII Zlătărei - Drăgăşani şi I-IV Brezoi. Lucrările la aceste şcoli au fost deja recepţionate. S-au mai desfălurat în această perioadă lucrări de reabilitare la Grupul Şcolar Energetic din Râmnicu Vâlcea, la Liceul Teoretic Băile Govora, la Colegiul Naţional Economic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional “AIexandru Lahovari”.

Şcolile de la ţară – cuprinse în proiectul pentru învăţământ rural

Alte unităţi şcolare sunt cuprinse în proiectul pentru învăţământ rural. Este vorba dspre unităi de învăţământ din Boişoara, Titeşti, Runcu, Dănicei, Galicea, Stăneşti, Şuşani, Grădiştea, majoritatea lucrărilor fiind deja recepţionate. Pentru aceste şcoli s-au efectuat mai ales racoduri de alimentare cu apă. instalaţii de încălzire centrală, reparaţii la instalaţii electrice, grupuri sanitare, centrale termice, etc.

14 şcoli din Râmnic nu au primit nici un leu pentru igienizare

Şi şcolile din Râmnicu Vâlcea sunt în plin proces e modernizare, dar fondurile au fost alocate, ca de obicei, to la cele aflate în centru. Primăria Râmnicu Vâlcea a alocat astfel peste 8,2 milioane de lei noi pentru lucrările de reparaţii şi igienizare şi pentru achiziţionarea de mobilier pentru majoritatea şcolilor şi grădiniţelor pe care le are în administrare.  Banii vor fi folosiţi pentru igienizare, dar şi pentru achiziţionarea de mobilier. Cei mai mulţi bani, 288.000 de lei noi au fost alocaţi Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, 170.000 de lei pentru Şcoala Generală 13, la Şcoala numărul 8 din Colonia Nuci au ajuns 150.000 de lei noi, iar la Grădiniţa cu Program Prelungit Ostroveni 3  - 130.000 de lei noi. 14 unităţi şcolare din municipiu nu au primit nici un leu pentru reparaţii şi igienizări. În acest an elevii din câteva comune vâlcene vor beneficia de transport gratuit până la şcoală, cu microbuze speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe