Persu fuge în continuare de responsabilitate

joi, 3 august 2006

 În cazul ratării promovării echipei campioane a Vâlcii în Divizia C,

 

Persu fuge în continuare de responsabilitate

 

Conferinţa de presă a şefului AJF Vâlcea, susţinută la începutul acestei săptămâni, nu a adus nimic nou cu privire la atitudinea de nepăsare şi indiferenţă pe care Mihai Persu a adoptat-o vizavi de ratarea promovării echipei Cozia Călimăneşti în Divizia C.

Să recapitulăm pe scurt: în vara anului trecut a intrat în lupta pentru primul loc al Diviziei D echipa Cozia Călimăneşti, despre care toată lumea ştia că-l are preşedinte pe Lari Mihăilă. În februarie a explodat prima „bombă“: candidatul Mihai Persu la şefia AJF era preşedintele echipei Cozia, care în realitate se numea... Chimia Rm. Vâlcea!!! Tot în februarie delegaţii echipelor de fotbal, cu sau fără indicaţii politice, au decis să-l aleagă pe Mihai Persu şef al AJF Vâlcea. Normal, aşa cum se aştepta toată lumea, fosta echipă a lui Persu a câştigat primul loc, a devenit campioană şi a avut dreptul să susţină barajul pentru promovarea în Divizia C. La me-ciul de baraj de la Tg. Jiu, preşedintele AJF şi ex-preşedintele echipei campioane a lipsit, acuzând probabil grave dureri în cot de problemele fotbalului judeţean, informaţiile noastre confirmate acum din mai multe surse indicând că Persu s-a aflat în ziua meciului la o sindrofie privată!

De ce nu-şi asumă responsabilitatea?

O întrebare pe care o punem de mult timp şi la care încă mai aşteptăm răspuns este: „de ce nu-şi asumă şi preşedintele AJF, fost şef al echipei Cozia (fostă Chimia), responsabilitatea pentru umilitorul eşec de la Târgu Jiu?“ Amintim faptul că actualii susţinători ai pesedistului Mihai Persu, cu el în frunte chiar!, acuzau în termeni duri acum câţiva ani pe fostul preşedinte Sergiu Zbârnea de faptul că alte două echipe campioane ale Vâlcii - Cozia Călimăneşti (! - coincidenţă, nu?) şi Forestierul Băbeni n-au promovat în „C“ la vremea respectivă. Faptul că băbenarii au blătuit meciul pierzând suspect de la 1-0 cu 1-2, în superioritate numerică pe teren, şi faptul că patronul Coziei de pe atunci, unul Traşcă, a vândut locul din Divizia C, au atârnat greu în cârca lui Sergiu Zbârnea care astfel a fost şi îndepărtat de la şefia AJF.

Onoare şi demnitate: Demisia lui Persu!

Când a venit în fruntea AJF Vâlcea, tânărul pesedist vorbea de onoare şi demnitate. Au trecut şase luni şi... pauză! Incidentele de la un număr mare de meciuri, desconsiderarea competiţiei de foarte multe echipe, retragerea unei divizionare D din campionat, mascarada creată şi susţinută cu schimbarea şefilor arbitrajului vâlcean, iar în final nepăsarea şi fuga de respon-sabilitate în cazul ratării promovării echipei Cozia în Divizia C arată că numai de „onoare şi demnitate“ nu poate fi vorba „într-un fotbal curat“, aşa cum şi-a amăgit Persu „electoratul“. Din punctul meu de vedere, adevărata deminitate şi onoare în fotbalul judeţean ar fi să-şi dea demisia! Din păcate ştim că nu o va face, nici măcar nu va avea curajul să ceară Adunării Generale din 18 august un vot de încredere în acest sens. Delegaţii echipelor afiliate vor veni din nou la Adunarea Generală pentru a vota ceea ce li se va spune, după care se vor plânge prin presă că sunt „victimele“ AJF-ului! În realitate sunt victimele propriilor decizii, pentru că, trebuie să recunosc, nu-i văd pe delegaţii de echipe capabili să facă o adevărată re-voluţie şi să-l îndepărteze pe „Făt-Frumos“ din fruntea AJF.

Florin Mănoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe