Limba română, piedică în calea a 400 de elevi

miercuri, 12 iulie 2006

Bacalaureat 2006

Limba română, piedică în calea a 400 de elevi

 
În judeţul Vâlcea au susţinut examenul de bacalaureat peste 3627 de elevi din cei 3665 înscrişi iniţial. Dintre aceştia 415 nu au promovat, majoritatea din cauza subiectelor de la limba română. Promovabilitatea este totuşi de 87,65%, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Cea de-a doua sesiune de bacalaureat este programată la toamnă, dar numai pentru examenele nepromovate.
 
Nici un elev de nota 10
 
Nici un elev nu a obţinut nota 10 la acest examen. Patru elevi au luat note cuprinse între 5 şi 5,99; 234, au obţinut între 6 şi 6,99; 829 de copii au primit între 7 şi 7,99; 1217 - între 8 şi 8,99, iar 1035 de elevi, au luat între 9 şi 9,99. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de această dată de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”, cu procentul cel mai mare de promovabilitate, 98,25%, urmat de Colegiul Naţional ,,Lahovari”, cu 98% promovaţi. Pe ultimul loc ca şi procent de promovabilitate se situează în prezent Grupul Şcolar ,,Ferdinand”, cu numai 22,13% (cu nu mai puţin de 190 de elevi respinşi).
 
Elevii s-au plâns de dificultatea subiectelor
 
Elevii s-au plâns în acest an de dificultatea prea mare a subiectelor şi de faptul că profesorii au fost mult mai exigenţi, din cauza scandalului naţional cu privire la vânzarea subiectelor. Mulţi dintre elevi au ales „intelectualii” despre care li se cerea să scrie la proba de română din opera lui Marin Preda şi au fost depunctaţi. Ceilalţi, care au făcut subiectele au spus că totuşi formularea cerinţei a fost destul de ambiguă. La afişarea rezultatelor tinerii, însoţiţi de părinţi sau prieteni au luat cu asalt centrele de examen pentru a vedea cum s-au descurcat.
 
Vâlcea a făcut o notă frumoasă la olimpiadele internaţionale şi capacitate
 

Vâlcea a făcut de asemenea o notă bună la olimpiadele internaţionale din acest an şi la testele naţionale. Ministerul Educaţiei în urma centralizării datelor a stabilit că judeţul Vâlcea a ocupat locul trei pe ţară la rezultatele obţinute de elevi la testele naţionale. „Anul acesta a fost un succes pe toate planurile în învăţământul vâlcean. Pe de-o parte elevii au primit lauri la toate olimpiadele la care au participat. Iar, pe de altă parte locul II pe ţară în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate la capacitate” - a spus inspectorul general Mihai Moldoveanu. Doi liceeni au dat proba scrisă la limba română din spital, deoarece nu s-au putut prezenta în sălile de clasă. Unul dintre elevi a fost asistat de comisie la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar altul la Bucureşti. Nici la capacitate nu s-a înregistrat nici o medie de 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe