Primarul Râmnicului răspunde în băşcălie sesizărilor

joi, 29 iunie 2006

Mircia Gutău se distrează pe internet!

Primarul Râmnicului răspunde în băşcălie sesizărilor

Nişte oameni deştepţi şi cu răbdare au creat posibilitatea ca orice cetăţean român să-i poată scrie direct primarului din orice oraş din ţară. Site-ul www.domnuleprimar.ro este extrem de bine administrat. Cei care au grijă de el urmăresc sesizările cetăţenilor le pun titluri, văd în ce timp răspund primarii chestionaţi, fac procentaje în urma răspunsurilor. Municipiul Râmnicu Vâlcea stă, ca de obicei, bine la imagine. Primăria este pe al doilea loc din ţară după Buzău, cu un procentaj de 98,74 la sută răspunsuri. (valabil miercuri, 28 iunie). Dacă te uiţi mai atent vezi că multe din răspunsuri nu există. S-a răspuns cu un semn de întrebare doar de dragul de a bifa că s-a răspuns. Dacă citeşti răspunsurile sesizezi ironii inexactităţi, răspunsuri eronate sau altele date pentru a scăpa de resopnsabilităţi. Toate sunt semnate primar Mircia Gutău deşi ne îndoim că acesta ar avea timp să răspundă personal sesizărilor. Bănuim că un apropiat de-al lui a primit acceptul de a răspunde.
Pentru a vă face o idee vă prezentăm câteva sesizări şi răspunsurile primarului
Cineva îi scrie sub anonimat în 25 iunie.
„ Mizerii,mizerii
Domnule Primar,
A sosit reprezentantul Primăriei(Dl. Badea), într-un final pe strada Toamnei, cu toate promisiunile făcute nimic nu s-a întâmplat, încă mai aştept, vorba aceea:" răbdare şi tutun". Iluminat public - nici o mişcare; Drum - acelaşi drum pe care numai ploile, haitele de câini, mizeriile care vin din pădure (tot datorită ploilor) - mizerii duse de oameni, din zona, fără bun simţ (poate că ar fi necesar un tomberon de gunoi pentru astfel de oameni, care se "chinuie" să ducă gunoaiele în pădure ba în cap, cu sacii, ba în mana, cu găleţi), pădurea din zonă a devenit o groapă de gunoi şi toţi ceilalţi care stăm în zonă îl atingem, utilajele ADP-ul nici atâta.
Încă aşteptăm să se întâmple o minune.
Vă doresc numai bine, şi sper să rezolvaţi aceste probleme. „
Iată şi răspunsul dat pe 27 iunie.
„Stimate domn,
Pentru montarea firelor de curent electric la stâlpul stradal trebuie să vă adresaţi societăţii Electrica SA. În ce priveşte gunoiul, locatarii de pe strada dumneavoastră  trebuie să încheie contracte de salubrizare cu firma Urban.
Cu stimă, primar Mircia Gutău „
Păi de ce să plătească locatarii extinderea iluminatului public şi de unde până unde să facă unii contracte cu URBANUL dacă primăria nu-i forţează. Te apucă lehamitea când citeşti un asemenea răspuns.
„Apa rece s-a tăiat
Domnule primar sunt din bl CPL strada Ferdinand şi am rămas fără apa rece înţeleg că unii oameni nu au plătit dar lor să li se taie apa nu nouă celor care au plătit vă rugăm să ne ajutaţi cu ceva. Şi administratorul nostru nu ştim dacă a plătit ceva că oameni au dat bani. Şi dacă se dărâmă Elvila (''doamne ajută'') vă rog frumos să faceţi un parc dacă doriţi şi dumneavoastră!!!!
Cu drag Cătălina Pîrvu”
Un mesaj de bun simţ prin care o femeie care a plătit facturile cere primarului sprijin pentru a avea apă potabilă. În plină caniculă. Ce credeţi că răspunde domnul primar? Iată o mostră de cinism sec:
„Stimată doamna Pârvu,
Această sesizare trebuia să o adresaţi societăţii Acvarim, cea care distribuie apa potabilă în municipiu. Conducerea acestei societăţi v-ar fi răspuns dacă e posibil să fie debranşaţi doar rău platnicii din cadrul unui bloc. În ce priveşte  Elvila, să vedem  mai întâi ce se întâmplă cu această clădire, apoi vom face proiecte.
Vă doresc numai bine !
Cu stimă, Mircia Gutău „
Dar primarul uită să spună că ACVARIM este în subordinea Consiliului local pe care-l controlează având majoritate şi că de asemenea marii datornici nu sunt debranşaţi în timp ce oamenii simpli, cu plata la zi nu pot avea apă rece. În plină vară. La altă sesizare primarul se spală pe mâini dând vina pe alţii şi recunoscând indirect influenţa asupra ACVARIM
„Presiune mică la apă
Domnule Primar,
Pe strada Stolniceni din municipiul  Rm. Vâlcea vis a vis de fabrica de oxigen care aparţine OLTCHIM-ului, presiunea apei potabile este foarte mică, aproape de zero. În zilele călduroase, apa nu mai curge, asa incat trebuie sa facem rezerve pentru a bea. Supărător este şi faptul că nu putem folosi maşinile de spălat. Probabil ca diametrul conductei nu mai corespunde cerinţelor dat fiind faptul că în zonă s-au construit mai multe case. Problema aceasta este de 2-3 ani fiind făcute mai multe sesizari de catre locuitorii din zona.Nu putem folosi nici fântânile din localitate fiindcă pânza freatica din zona este compromisa din cauza OLTCHIM-ului. Întrebarea mea este dacă şi când s-ar putea remedia problema în zonă.
Vă mulţumesc anticipat.
Cu respect, Popescu Cristiana”
Iată şi răpunsul dat dat în aceiaşi zi (21 iunie)  „Doamnă Popescu,
Cunoaştem faptul ca locuitorii din Stolniceni au probleme mari cu apa potabilă .În zona la care Dumneavoastră vă referiţi nu Acvarim distribuie apa potabilă ci societatea Oltchim.
În cadrul programului ISPA de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare este prins şi cartierul Stolniceni. Va fi făcută şi canalizarea, se vor extinde si reţelele de apă ,dar, din  păcate, mai devreme  de doi ani problema apei potabile nu se va rezolva în acest cartier.
Cu deosebit respect,
primar Mircia Gutău „
Domnule primar de ce nu i-aţi spus doamnei în cauză că miliardele plătite de râmniceni pentru extinderea reţelei s-au evaporat din contul ACVARIM datorită ineficienţei managerului pe care l-aţi numit acolo. Şi a lipsei de vigilenţă a AGA? Şi bani plătiţi de ACVARIM pentru redevenţă municipalităţii unde sunt domnule Gutău ?
„Prima dată ordine!“- a fost lozinca lui Mircia Gutău din campania electorală. Ordinea înseamnă respectarea legalităţii. În acest sens un cetăţean îi scrie :
„ Transformarea asociaţiilor de bloc
Conform art.3, lit. g din Legea 114/96;art.1.1 din O.G/2001 si art.2.2 din H.G400/2003:" Asociaţia de proprietari reprezintă forma de asociere autonomă si nonprofit a proprietarilor unui condominiu care se constituie si are personalitate juridică potrivit prevederilor Legii locuintei nr.114/1996, republicată." Fac precizarea că toate legile enunţate mai sus precizează prin definirea asociaţiei de proprietari ca aceasta este de un condominiu (bloc-clădire).
Când se transformă asociaţiile de mai multe blocuri în asociaţii de bloc , respectându-se prevederile acestor legi? Precizez că v-am transmis la solicitarea dumneavoastră cu adresa nr.15116/12.05.2006 documentaţia de înfiinţare a unei asociaţii de proprietari , menţionând că se opune desprinderii conducerea Asociaţiei de proprietari Timiş nr 1 încălcând legea.
Aştept răspunsul dumneavoastră.
Cu consideraţie,
Traian Constantinescu”
Iată răspunsul de tip birocratic.
Stimate domnule Constantinescu,
Am trimis sesizarea Dumneavoastră Direcţiei de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, urmând ca dumneavoastră să primiţi un răspuns elaborat ,tot pe acest site ,zilele următoare.
Cu stimă,
primar Mircia Gutău”
Răspunsul elaborat nu a mai sosit de o săptămână.  Constantin Rotaru dă însă pe site la rubrica comentarii un răspuns mai plauzibil : Domnule Constantinescu, aveţi mare dreptate când solicitaţi respectarea legii în cazul asociaţiilor de proprietari. Sunt de acord cu dumneavoastră  că este mult mai bine ca asociaţiile să reprezinte numai interesele proprietarilor unei singure clădiri. Sunt sute blocuri în această situaţie, care arată mult mai bine şi cu un efort financiar mult mai mic din partea proprietarilor (nu mai pot fura administratorii). Faceţi o singură greşeală. Vă adresaţi cui nu trebuie. La fel ca şi domnul PARASCHIVESCU, care-şi dă părerea în numele surorii sale, atât primarul cât şi cei din biroul specializat (d-nii Cătălina, Nisipeanu) nu sunt de acord cu descentralizarea activităţii de administrare a blocurilor, din motive numai de dumnealor ştiute. Legea este valabilă şi trebuie respectată numai dacă este in avantajul primăriei sau al dumnealor personal. Dânşii nu ştiu decât să vă trimită să vă rezolvaţi problema în instanţă, lucru care va dura 2-3 ani. Vă doresc din toata inima succes în rezolvarea problemei dumneavoastră, iar d-ului Paraschivescu să mai citească  şi să respecte legea. Comunismul a apus, domnule Paraschivescu, de 15 ani, o data cu el, concepţia de centralizare.”

Am ales doar câteva din cele 159 de sesizări. Unele cu fotografii. Dacă aveţi posibilitatea de a accesa site-ul ar fi păcat să nu o faceţi. Şi scrieţi-i domnului primar despre problemele pe care le aveţi pentru a vedea ce răspuns vă dă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe