Cismaru- un purcoi de firme

joi, 29 iunie 2006

 Cismaru- un purcoi de firme

Pe când activitatea Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea  se află în regres vizibil, Valentin Cismaru, preşedintele acestei instituţii, « prestează  », cu success, în plan personal. Astfel,  Cismaru este acţionar, asociat ori  proprietar cinci firme, dintre care una a fost luată cu japca de la CCI.  

Pus pe căpătuială

Numele lui Valentin Cismaru, în calitate de acţionar,  precum şi al soţiei sale (administrator) se regăseşte  în acţionariatul firmei HAR cu sediul în strada General Magheru, bloc C1, tronson D, mezanin.   Dumitru Crăciunescu, Ion Antonescu,  Veronel Lungu, sunt alte vip-uri locale care se află pe lista acţionarilor, însă niciunul nu se găseseşte   în situaţia  cel puţin imorală   a lui Valentin Cismaru, aceea de a coordona mediul de afaceri şi de a face şi parte din el, cu un purcoi de firme.  Acesta este, de asemenea, asociat  şi la firma   « Harinvest SA »,    societate cu capital privat, specializată în intermedierea de valori mobiliare ( strada  General Praporgescu nr. 18, etaj 3, din Râmnicu Vâlcea), precum  şi la ServCam, afacere căreia ziarul nostru i-a acordat, recent, un capitol aparte, din cauza manierei fără scrupule în care preşedintele Cismaru  şi-a însuşit această firmă, de la CCI.
Numele său este legat şi de  de Centrul de Afaceri Flandra –Vâlcea, care funcţionează pe principiul   parteneriatului dintre Consiliului Local Râmnicu Valcea, Consiliul Judeţean Vâlcea, Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Ministerul Comunităţii Flamande şi Agenţia pentru dezvoltarea regională din Antwerp.  Centrul a fost creat pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor aflaţi la început de drum, şi nu pentru a servi, aşa cum s-a întâmplat, până la urmă,  intereselor câtorva indivizi,  puşi pe căpătuială.

Conflict de interese cu SC Euroconsult

"Consultanţă pentru afaceri şi management”. Acesta este obiectul de activitate al firmei  SC Euroconsult, stăpânită de Valentin Cismaru, împreună cu fiul  său, Andrei Mihail Cismaru. Firma, cu sediul în  strada General Magheru, nr.6, Bl, D6, Sc A, ap 13, Râmnicu Vâlcea,  se ocupă exact cu ceea ce, parţial, se ocupă şi Camera de Comerţ şi  Industrie, adică asistenţă pentru mediul de afaceri. Povestea este similară celei a medicului care îşi trimite pacienţii din spital, la cabinetul său particular, pentru a-şi rotunji veniturile.  
80 de firme active la CCI,  din aproape 25.000
Cele  24.645 de firme vâlcene (din care 14.739 înregistrate  pe  persoane fizice şi 9.841,  persoane juridice) nu dau ghes la parteneriatele cu Camera de Comerţ şi Industrie,  din motive evidente.  Mediul de afaceri se află în degringoladă, CCI reuşind să atragă abie 130 de firme membre, adică un procent jenant de 0,5%.  Surse din CCI susţin, însă, că situaţia este mult mai tristă, căci din cele 130 de firme declarate, active sunt cam 80.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe