ŞTIRI ÔÇô sporturi

joi, 22 iunie 2006

ŞTIRI – sporturi

 

Atletism

Un tânăr vâlcean a urcat de două ori pe podium

La finele săptămânii trecute, mai precis sâmbătă, 17 iunie, s-au desfăşurat în Capitală întrecerile Grand Prix-ului de juniori II la atletism, o competiţie la care-au fost prezenţi şi câţiva sportivi vâlceni. Cele mai bune rezultate la concursul ce-a avut loc pe stadionul „Lia Manoliu” au fost obţinute de atletul Bogdan Melcioiu, legitimat la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, acolo unde este pregătit de profesorii Sorin Stănescu şi Mihail Despoiu. Tânărul atlet vâlcean s-a clasat pe locul 3 la aruncarea discului, cu o performanţă extraordinară (45,90 metri) şi apoi pe locul 2 la aruncarea greutăţii, cu un alt rezultat excelent (15,33 metri). Un alt sportiv de la CNMB, instituţie de învăţământ cu o tradiţie sportivă deosebită, Adrian Olaru, care se pregăteşte sub atenta îndrumare a Marinelei Mirea, a ratat de puţin podiumul, ocupând doar poziţia a patra în probele de 400 metri plat şi 400 metri garduri. Ca o consolare pentru Olaru, în ambele probe vâlceanul a izbutit să realizeze două recorduri personale. Ambii atleţi de la CNMB au reuşit să se califice în finala pe ţară la această categorie de vârstă, întrecerea urmând a fi organizată tot în Capitală, pe 15-16 iulie.

 

Tenis

Roxana s-a impus la Piteşti

Săptămâna trecută s-au disputat la Piteşti întrecerile turneului de tenis „Ruxandra Dragomir”, competiţie cu participare internaţională, destinată tinerelor talente ale sportului alb. Surpriza competiţiei a furnizat-o vâlceanca Roxana Maria Iepure, de doar 14 ani, legitimată la Clubul Sportiv Oltchim, care a câştigat întrecerea destinată categoriei de vârstă 15-16 ani. În primul meci vâlceanca şi-a depăşit adversara câştigând ambele seturi, cu 6-0 şi 6-1, ajungând în sferturi, acolo unde s-a impus din nou în două seturi: 6-3 şi 8-6. Partida din semifinale a repetat scenariul din primul joc, iar în finală a făcut spectacol, câştigând ambele seturi cu 6-0.

 

Scrimă

Bronz obţinut în Ungaria

În perioada 16-18 iunie, în Ungaria s-a desfăşurat un interesant turneu de scrimă cu participare internaţională. Clubul sportiv Oltchim a făcut parte din delegaţia română şi a avut sportivi ce s-au duelat la categoriile copii şi cadeţi. La copii, unde antrenoare este Luminiţa Marcu, tânăra Eliza Niţoi s-a clasat pe locul 8 la fete, iar la băieţi Robert Anuţa a obţinut tot locul 8 şi Bogdan Preda s-a clasat în primii 16 participanţi. La cadeţi, sub comanda antrenorului Livius Buzan (foto), băieţii au obţinut medalia de bronz prin Valentin Niţă (locul 3) şi un loc 4 ce i-a revenit lui Mihai Raşcu. La fete Claudia Stenescu s-a clasat pe locul 6. În altă ordine de idei să spunem că sportivii de la CS Oltchim participă în perioada 21-24 iunie, la Amara, la Campionatul Naţional al copiilor, la scrimă.

 

Haltere

Medalii la Cupa României

Recent, s-au desfăşurat la Bistriţa întrecerile Cupei României la haltere, o competiţie la care au fost prezenţi şi câţiva sportivi vâlceni, legitimaţi la secţia de specialitate a clubului Chimia. În paralel cu această întrecere au mai fost organizate în aceeaşi localitate şi calificările pentru finala Campionatului Naţional de juniori II. Aşa cum era de aşteptat, tinerii halterofili pregătiţi de Gheorghe Dinu s-au numărat din nou printre protagonişti. Cel mai bun rezultat la Cupa României de la Bistriţa a fost obţinut de Alexandru Şandru – medaliat cu aur la categoria 40 de kilograme. Au mai urcat pe podium Ştefan Garoafă – locul 2 la 94 kg, Ilie Cherciu – locul 3 la 77 kg şi Eliza Mureanu – locul 3 la 63 kg. Toţi aceşti sportivi au izbutit totodată să se califice şi în finala CN de juniori II, care se va desfăşura la Galaţi, la jumătatea lunii august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe