A furat cablu pentru a face o reţea de internet

joi, 22 iunie 2006

Un administrator bucureştean,

A furat cablu pentru a face o reţea de internet

Imaginaţia comercianţilor nu are limite, fapt care s-a confirmat zilele trecute şi la Vâlcea. Administratorul unei firme din Bucureşti care se ocupă cu instalarea de reţea internet prin fibră optică. Mihai Valeriu Urda, în vârstă de 21 de ani, din Bucureşti, asociat la firma administrată de mama sa s-a gândit să nu mai dea bani pe fibra optică, destul de scumpă şi să îşi servească viitorii clienţi cu fibră… furată. În acest sens studentul cu idei multe a cooptat doi elevi, Andrei Elefterescu, de 17 ani şi Nelu Iamandi, de 17 ani, ambii din Bucureşti şi, cu o maşină împrumutată de la un vecin au plecat la furat cablu de pe Dealul Negru. Cablul aparţinea firmei RCS&RDS Bucureşti.

Studentul voia reţea proprie de internet
Studentul bucureştean avea intenţia de a-şi face o reţea proprie de internet cu cablul furat. El a reuşit în primă fază să fure aproximativ 400 metri liniari de cablu din localitatea Budeşti de pe stâlpii de reţea electrică, cablu pe care urma să-l folosească pentru a racorda clienţii firmei sale la internet. La cea de-a doua încercare a fost însă depistat de angajaţii firmei RCS&RDS, care au un sistem de depistare a defecţiunilor. Astfel, Valentin Urda a fost prins la scurt timp după ce tăiase cablul de doi angajaţi ai firmei, care s-au deplasat imediat la locul defecţiunii cu o maşină. Hoţii au încercat să fugă, dar au fost urmăriţi de angajaţii firmei păgubite, care au telefonat între timp şi la Poliţia Budeşti, pentru a-i reţine. Hoţii reuşiseră să taie cablul de internet şi, în momentul când au fost prinşi tocmai îl puneau în maşină . „În timp ce strângeau cablul cei trei au fost observaţi de lucrătorii firmei RCS & RDS, care se deplasau cu un autoturism inscripţionat al respectivei firme. Realizând faptul că autoturismul care oprise lângă ei este al firmei proprietară a cablului hoţii au plecat în grabă cu maşina în direcţia Piteşti, aruncând în drum dispozitivul pe care apucaseră să-l introducă în maşină.” – a precizat subcomisarul Marcel Sărdaru, de la Poliţia Vâlcea. 

Bucureştenii de pe două străzi fuseseră racordaţi la internet cu cablul furat
Bucureştenii mai furaseră şi cu altă ocazie cablu de la aceeaşi firmă, în aceeaşi zonă. Cablul fusese folosit pentru a racorda bucureştenii de pe două străzi – Valea Hârtimbaciului şi Antiaeriană la internet. „Cei trei tineri mai comiseseră şi înainte un furt asemănător, când se urcaseră pe stâlpii de reţea electrică, tăiaseră aproximativ 400 de metri de cablu, pe care îl strânseseră colac şi în transportaseră cu maşina la Bucureşti. Ajunşi la domiciliu au instalat cei 400 de metri de cablu, urmând să facă racordarea clienţilor la reţeaua proprie de internet.” – a mai spus reprezentantul Poliţiei Vâlcea. O parte din cablul furat a fost recuperată, dar mare parte nu mai poate fi folosit. Ieri autorii furtului au fost trimişi în faţa instanţei de judecată, la propunerea poliţiştilor de la Serviciul Cercetări Penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă pentru care riscă între 3 la 15 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe