Alegeri de telenovelă la Vlădeşti

joi, 15 iunie 2006

Alegeri de telenovelă la Vlădeşti

Alegerile de la Vlădeşti au inflamat spiritele în politica vâlceană. Jocuri de culise, acuze, lacrimi şi suspine – toate acestea au făcut parte din arsenalul folosit de partidele politice pentru a face rost de candidaţi. Deşi pare de necrezut, nici o formaţiune politică nu a fost sigură până acum câteva zile dacă va candida cu unul sau altul dintre cei care par a avea şanse să câştige alegerile.

Ghiţă, curtat de toată lumea

Sorin Ghiţă. Viceprimar al comunei Vlădeşti, om de afaceri, fost director al societăţii Hervil. În 2004 a candidat pentru PSD la Primăria Vlădeşti şi a pierdut. Pe 2 iulie a.c. va încerca din nou să câştige, tot pe listele PSD. A fost protagonistul unei adevărate telenovele politice, fiind vânat de cele două forţe politice importante ale momentului: Alianţa D.A. şi PSD. Într-o primă fază s-a lăsat convins de liberali şi democraţi să candideze pentru ei. La rugăminţile preşedintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a ales să reprezinte în continuare fostul partid de guvernământ. Cu lacrimi în ochi i-a mărturisit lui Cîlea că a fost presat de aliaţi să candideze pentru ei. Mai mult, el ar fi spus chiar că a fost supus ameninţărilor, nespecificând însă despre ce e vorba. Şi asta după ce s-a dezis de doctrina social-democrată, condamnând îndepărtarea de către actuala conducere a PSD a lui Adrian Năstase. Este considerat unul dintre favoriţii alegerilor din Vlădeşti.

Ruxanda, vot sentimental?

 

Dan Constantin Ruxanda. Este fiul fostului primar al comunei Vlădeşti şi candidează pentru Alianţa D.A. Surse din Partidul Democrat dau ca sigură apartenenţa sa la acest partid. Mizează pe un vot sentimental din partea cetăţenilor din Vlădeşti, în virtutea bunei imagini de care s-a bucurat tatăl său. „Atuurile lui sunt cele de apărător al legii, deoarece a fost poliţist. Va fi o luptă corectă şi echilibrată. Primele şanse le au Alianţa şi PSD dar nu trebuie desconsideraţi nici candidaţii PC şi PRM”, declara recent liderul PD, Dorel Jurcan. Până acum, Emilian Frâncu şi Dorel Jurcan au depus câte 25 milioane lei pentru campania electorală. Surse din Alianţă vorbesc despre un buget record: nu mai puţin de 4 miliarde de lei vor fi puse la bătaie pentru ca Ruxanda să câştige postul de primar.

Mamotă reactivat

Cătălin Mamotă. Este candidatul Partidului Conservator pentru Primăria Vlădeşti. Liberalii spun că l-au exclus din partid pentru că nu a întrunit decât 9% din voturile vlădeştenilor cu ocazia sondajului de opinie pe care aceştia l-au efectuat în comună. Aceiaşi liberali spun că Mamotă a ales PC pentru că nu avea altă variantă la îndemână. Mamotă a fost primar în Vlădeşti în perioada 2000-2004 iar la alegerile din 2004 a pierdut şansa de a dobândi un nou mandat. În prezent, este consilier local în Vlădeşti. „Cătălin Mamotă este în concepţia portretului robot. Este tânăr, îndrăzneţ, om de acţiune. Este un cetăţean veritabil 100% al comunei Vlădeşti. A făcut pasul foarte uşor către noi. Este adevărat că doctrina conservatoare seamănă foarte mult cu cea liberală. Nu este o luptă pe viaţă şi pe moarte, ci un examen. Nu vom ataca dar dacă vom fi atacaţi vom răspunde fără nici un fel de problemă” – Dumitru Buşe, preşedinte PC Vâlcea. La rândul său, Mamotă se arată încrezător. „Intrăm într-un examen foarte serios în care va câştiga cel cu nota cea mai mare. Am făcut doi paşi înainte plecând de la PNL. În orice caz, va fi un tur II. Nici unul dintre candidaţi nu se va putea impune din primul tur”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă. Deşi nu au un buget prea mare pentru campanie, conservatorii sunt foarte optimişti. „Nu am făcut bugetul. Nu suntem un partid care aruncă cu banii pe apa sâmbetei. Nu vom împărţi pachete şi nu vom face nici un fel de chermeză. Sunt convins că la Vlădeşti nu bugetul va câştiga alegerile, ci programul”, a mai arătat Buşe.

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe