Un nou titlu naţional câştigat de Ştefan Pătru

luni, 12 iunie 2006

Încă o performanţă pentru atletismul vâlcean

Un nou titlu naţional câştigat de Ştefan Pătru

La finele săptămânii trecute, s-au desfăşurat pe stadionul „Iolanda Balaş-Sotter” din Capitală întrecerile finalei Campionatului Naţional Şcolar la atletism. La această competiţie au obţinut dreptul de participare un număr de 13 sportivi vâlceni, majoritatea legitimaţi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, însă n-au lipsit bineînţeles nici atleţii drăgăşăneni de la Şcoala Generală „Tudor Vladimirescu”, în frunte cu super-campionul Ştefan Pătru. De altfel, chiar acesta avea să obţină cele mai bune rezultate ale delegaţiei vâlcene la finala din Bucureşti, sportivul pregătit de profesorul Cristian Orza devenind campion naţional la 3.000 metri obstacole şi vicecampion la 5.000 metri plat. Tot în competiţia masculină, Laurenţiu Firfirică (de la CNMB) – antrenat de profesorii Angela Popescu şi Mihail Despoiu – a reuşit să urce pe podium, mai precis pe treapta a treia, în proba de aruncare a greutăţii. Imediat în apropierea podiumului, pe locul 4, s-a clasat Vlad Olescu (CNMB), la săritura în lungime, tânărul atlet fiind pregătit de profesoara Rodica Tomoiagă. Iată celelalte rezultate pe care sportivii vâlceni le-au înregistrat la finala Campionatului Naţional Şcolar: Andrei Ciuculete (CNMB) – locul 7 la săritura în lungime, Andreea Aldescu (CNMB) – locul 7 la 200  metri plat şi locul 8 la 100 metri plat, Ionela Dobriţa (Drăgăşani) – locul 8 la 3.000 metri plat, Andreea Crava (CNMB) – locul 9 la 400 metri garduri, Cosmin Dobroiu (CNMB) – locul 9 la 400 metri garduri, Lucian Mihalache (CNMB) – locul 9 la 11 metri garduri, Ionela Dobriţa (Drăgăşani) – locul 13 la 5.000 metri plat şi Răzvan Teofilescu (Drăgăşani) – locul 14 la 100 metri plat.
În altă ordine de idei să spunem că în zilele de 9 şi 10 iunie au avut loc la Bucureşti Campionatele Naţionale şi Internaţionale ale României. Alături de sportivi de la toate cluburile sportive puternice din ţară care şi-au îndeplinit baremurile necesare participării la această competiţie, s-a aflat şi o vâlceancă. Alina Predescu este singura sportivă care a reprezentat judeţul nostru de la clubul ce o ajută să se pregătească şi să obţină performanţe, CS Chimia. Ea a fost însoţită în Capitală de antrenoarea Angela Popescu. Rezultatele deosebite obţinute de-a lungul timpului de această secţie, de atletism, din cadrul celui mai galonat club sportiv din judeţ, şi chiar din ultima perioadă, tradiţia pe care a impus-o Vâlcea în atletismul naţional, sunt un fel de asigurare că sportivii noştri vor reuşi în continuare să menţină ştacheta ridicată.

Atleta vâlceană Alina Predescu a avut o misiune dificilă la Bucureşti, dar nu imposibilă pentru că a intrat în concurs pentru proba de 100 metri garduri, probă pentru care a trebuit să-şi câştige în prealabil dreptul de a participa. Vom reveni cu amănunte de la această întrecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe