Atac de presă la Finanţele Vâlcea

luni, 12 iunie 2006

Atac de presă la Finanţele Vâlcea

Gheorghe Gogârnoiu „deranjează” finanţiştii puterii

Scopul scuză orice mijloace

O tactică importată de clasa politică este debarcarea directorilor importanţi din instituţiile statului cu ajutorul presei. Mai bine zis cu scandaluri de presă. Dacă nu există adevăruri, care pot fi dezvăluite atunci se fabrică. Presa locală cunoaşte prea bine însă situaţia şi nu mai poate fi manipulată. La Vâlcea cineva din zona portocalie încearcă înlăturarea şefului Finanţelor din judeţ cu scopul de a pune în scaunul de director un om manevrabil, o marionetă. S-a încercat murdărirea domnului Gogârnoiu în presa centrală. Cum nici acolo nu sunt prea mulţi ziarişti, care să se lase mituiţi sau păcăliţi a fost folosită varianta aruncării pe piaţă a unei publicaţii fantomă. Astfel a apărut ziarul  „Avocatul tău”, un ziar ajuns deja la al patrulea număr. În ultimele două au fost publicate aşa zise anchete şi dezvăluiri împotriva lui Gheorghe Gogârnoiu. Apoi ziarul a fost distribuit gratuit pe la toate sediile centrale ale instituţiilor de stat, dar mai ales la ANAF unde Sebastian Bodu urma să fie intoxicat. O făcătură demnă de o cauză mai bună.

Cum poate fi discreditat un director

În fapt atacurile pseudoziariştilor dâmboviţeni se bazează pe unele declaraţii date procurorilor de administratori  ai unor societăţi comerciale ce se ocupau cu  afaceri dubioase cu petrol. În săptămânalul „Avocatul tău“ se precizează, printre alte atacuri mizerabile, că un patron cercetat pentru infracţiuni economice s-a „ autodenunţat”  spunând că a fost obligat de directorul Finanţelor din Vâlcea să dea mită zeci de mii de euro. Acesta susţine că a dat mită pentru a obţine autorizaţii prin care a achiziţionat produse petroliere fără accize. Realitatea este că respectivele autodenunţuri nu sunt decât nişte făcături ieftine.  În urma unor discuţii purtate cu directorul Gheorghe Gogîrnoiu acesta ne-a declarat:  „Din punctul meu de vedere s-au îndeplinit toate prevederile legale pentru obţinerea autorizaţiilor la care face referire publicaţia „Avocatul tău”. Autorizaţiile în cauză au fost eliberate în baza Legii 571 şi a HG 44 care reglementează eliberarea autorizaţiilor de utilizator final. Este aberantă acuzaţia că aş fi dat dispoziţii subalternilor pentru a elibera autorizaţii fără respectare prevederilor legale. În DGFPS Vâlcea lucrează profesionişti cu multă experienţă care nu şi-ar risca libertatea, postul, onoarea, îndeplinind dispoziţii nelegale.” Menţionăm că din informaţiile noastre în Finanţele Vâlcea există oameni apropiaţi actualei puteri politice care doresc înlăturarea directorului Gogîrnoiu şi încearcă discreditarea sa publică prin mass media. Ziarul bucureştean spune , într-un titlu, că a primit o notă informativă din partea unui serviciu secret ( o inepţie evidentă pentru că serviciile secrete nu fac note informative pentru ziare indiferent cât de cunoscute ar fi publicaţiile respective cu atât mai puţin pentru o redacţie de care nu a auzit nimeni) şi că unii angajaţi ai DGFPS îl acuză pe director că le-a dat ordin să comită ilegalităţi dar nicăieri nu există o declaraţie a unui salariat din Finanţele Vâlcea şi nu este precizat vreun nume. Ţinînd seama de aceste considerente suntem siguri că cei de la ANAF dar şi procurorii nu se vor lăsa induşi în eroare de făcătura portocalie.

Către
Redacţia „ Avocatul tău”

În atenţia domnului Cristian Sava, director-

Drept la Replică
În legătură cu articolele :” Afaceri dubioase cu petrol” şi „ Gogârnoiu, şeful Finanţelor Publice Vâlcea, denunţat la DNA”, publicate în „ Avocatul tă u”, nr. 2 şi 3 din 1 respectiv 8 iunie 2006, primul anonim, al doilea semnat de Cristian Sava, în virtutea uzanţelor jurnalistice, vă solicit publicarea rândurilor de mai jos.
În ceea ce priveşte publicarea în săptămânalul dvs. a unei „ note informative” furnizată de un „ serviciu secret”, având în vedere specificul muncii de informaţii şi faptul că trăim într-un stat democratic, vă propun să nu îngreunaţi activitatea „ serviciului”, prin publicarea unor „ informaţii” care ar putea să compromită misiunea „ serviciului”. După prezentarea „ raportului final” al „ serviciului”, pe care sunt sigur că îl veţi primi în timp util şi îl veţi face public, îmi rezerv dreptul de a acţiona în consecinţă fată de demersul dvs., potrivit legislaţiei în vigoare.

Ec. Gheorghe Gogârnoiu
Director executiv al DGFPV
8 iunie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe