Buşe recunoaşte că e vicios şi dependent de Anuţa

joi, 8 iunie 2006

 Buşe recunoaşte că e vicios şi dependent de Anuţa

Dumitru Buşe, liderul Partidului Conservator în Vâlcea, a reuşit marea performanţă de a ajunge în 204 preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea din ipostaza de candidat al unui partid care a intrat la limită în Consiliul Judeţean. El a beneficiat de voturile consilierilor din PRM şi PSD care astfel au negociat posturile de vicepreşedinţi lăsând pe dinafara fotoliilor importante exact pe câştigătorii reali ai alegerilor : cei din PD- PNL. Din poziţia de preşedinte Buşe a întărit PC reuşind „ racolarea” mai multor edili precum şi înregimentarea unor oameni importanţi, aleşi pe listele altor formaţiuni. Financiar domnul Buşe a prosperat având însă mereu comportamentul unui om echilibrat cinstit şi interesat de problemele reale ale judeţului. A beneficiat şi de o imagine pozitivă în mas media sau cel puţin în acea parte a ei care a putut fi cointeresată dar a fost şi ţinta unor atacuri legate de suspecte avantaje poziţionale pe piaţa economică a societăţii comerciale pe care a condus-o ani buni şi în care mai este acţionar. Miercuri, 30 mai, domnul Buşe ne-a acordat în biroul său un interviu nu lung datorită unor continue dureri de spate şi de cap. Va împlini 53 de ani în 4 iulie dar a petrecut 19 ani pe platforma chimică şi această perioadă se simte. Şi pe plan sufletesc dar şi fizic.

# Cu ce realizări vă mai lăudaţi domnule preşedinte?

Primarul Râmnicului are realizări palpabile. Ale noastre se vor vedea poate abia peste câţiva ani. Poate de anul viitor. E important pentru mine să obţinem finanţarea pentru câteva importante proiecte deja considerate eligibile şi să le finalizăm, să le punem în realitate.

# Despre ce proiecte e vorba?

Păi au fost prezentate. E vorba de Centrul Expoziţional de la Seaca, Olăneştiul, Călimăneştiul, parcurile din staţiuni, staţiunea Govora, Horezu, Drăgăşaniul , proiecte care aşteaptă finanţarea. Se lucrează acum la PT -ul  simplificat pentru Centrul de convenţii. Sunt proiecte mari şi frumoase, grele, în care s-a muncit mult de către specialişti ai Consiliului Judeţean

# Ce contribuţii financiare va avea Consiliul Judeţean la aceste proiecte?

Păi la toate la un loc 845 mii de euro. Sunt proiecte scumpe. Cel mai costisitor necesită în total 5 milioane de euro şi cel mai ieftin 2 milioane. Vor contribui şi comunităţile locale.

#  Cât timp lucraţi pe zi pentru Consiliul, dar pentru partid? Amestecaţi vreodată problemele?

Păi încep programul cel târziu la 8.30 în fiecare zi şi stau cât e nevoie. Pentru partid lucrez marţi de la ora 17.00 până la 20.00 şi uneori la sfârşit de săptămână. Dacă aş dedica activităţii politice un sfert din timpul consumat celei administrative probabil PC ar avea cea mai puternică filială din Vâlcea. Din păcate nu pot amesteca aceste lucruri.

# Este adevărat că aţi intervenit la Budeşti pentru alegerea viceprimarului post pe care PC la câştigat în dauna liberalilor care erau majoritari?

Nu am intervenit deloc. Când omul nostru mi-a spus că va candida i-am urat succes şi i-am spus că nu am cum să-l ajut. Era imposibil să fac presiuni asupra unor aleşi de la alte partide. Probabil valoarea sa umană l-a recomandat. În mediul rural oameni ştiu cine e cel mai gospodar şi mai priceput şi disciplina de partid funcţionează mai greu. Poate e mai bine aşa.

# Aveţi vicii, vă plac chefurile ?

Nu prea sunt sociabil . Evit petrecerile şi particip doar acolo unde sunt obligat de funcţiile pe care le am. Prefer să petrec timp acasă urmărind ştirile de pe televiziuni sau conspectând câte o carte. Da sunt vicios recunosc. Am viciul fumatului şi nu mă pot lăsa deşi ştiu că mi-a dăunat grav sănătăţii. Acum am trecut la faza la care nu-mi mai cumpăr ţigări dar….încă fumez de la alţii. Îmi plac ţigările Anuţei şi doamna prefect mă „ ajută” în acest sens.

# Unde faceţi anul acesta concediul?

- Nu o să-mi iau concediu. În 34 de ani de muncă am avut o dată 15 zile, o dată 12 şi o dată 7 zile. Ar trebui să merg la tratament dar poate îmi fac timp la anul.

# Aveţi prieteni, dar duşmani?

- La vârsta mea cam rămâi cu prietenii vechi. Am prieteni care mi-au demonstrat că-mi sunt prieteni. Probabil am şi duşmani eu însă îi consider mai mult adversari politici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe