Droguri în şcolile din Vâlcea

joi, 1 iunie 2006

Droguri în şcolile din Vâlcea

Deşi autorităţile judeţului Vâlcea recunosc în mare că fenomenul consumului de droguri există în Râmnic nimeni nu face nimic pentru prevenirea sau pentru stoparea fenomenului. Prefectul de Vâlcea, Anuţa Handolecu i-a încolţit în timpul ultimei şedinţe a Consiliului Prefectural pe reprezentanţii instituţiilor care ar trebui să se ocupe de prevenirea şi monitorizarea acestui fenomen.

Zeci de consumatori de droguri

În faţa reticenţei iniţiale a reprezentantului Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog Vâlcea şi al şefului Poliţie Vâlcea de a da date exacte cu privire la numărul consumatorilor din Vâlcea prefectul a spus că au ajuns chiar la urechile sale informaţii cum că în preajma Liceului de Chimie din Vâlcea s-ar vinde droguri de mare risc. “Am informaţii că în două apartamente de lângă Liceul de Chimie Rm. Vâlcea se vând droguri! Este foarte grav că am ajuns să ştiu eu aceste lucruri, iar consumul de stupefiante şi vânzarea acestora se face pe la parterele anumitor blocuri din Râmnic. N-am văzut pe nimeni până acum pe posturile locale de televiziune sau în presa scrisă prezentând, sub protecţia anonimatului consecintele care se abat asupra unei familii al cărui copil, elev la liceu a devenit consumator de droguri. Cum se face această prevenire, dacă nu dăm cazuri concrete, prin care să conştientizăm în special părinţii cu privire la riscurile care se abat asupra lor, când odraslele consumă stupefiante? Acele familii trăiesc adevărate tragedii, şi o spun în cunoştinţă de cauză, pentru că am avut colegi de serviciu ai căror copii au fost descoperiţi consumând droguri”, a spus prefectul Anuţa Handolescu.

Heroina şi canabisul – preferatele consumatorilor vâlceni

Şeful Poliţiei Vâlcea, comisarul şef Adrian Cazan a spus că în atenţia poliţiei sunt zeci de tineri din judeţul Vâlcea care consumă droguri. “În judeţul Vâlcea sunt zeci de tineri care se droghează.  Majoritatea acestor tineri provin din familii cu posibilităţi financiare sau cu venituri din înşelăciuni pe internet. Am descoperit consumatori de heroină şi cocaină, două droguri preferate de tinerii vâlceni. Nu negăm şi existenţa marijuanei şi a canabisului, dar, probabil, sunt mai puţin căutate. Avem în desfăşurare mai multe anchete vizavi de această problemă.” – a precizat şeful Poliţiei Vâlcea. În anul 2004 poliţiştii au depistat ultima reţea de consumatori şi traficanţi de droguri, dintre care patru sunt vâlceni. Cele 13 persoane implicate au primit atunci pedepse cuprinse între trei şi 11 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe