Pigmeii au fugit de la conservatori

joi, 18 mai 2006

Divorţ în stil italian

Pigmeii au fugit de la conservatori

• primvicepreşedintele Dănuţ Zgripcea îl acuză pe preşedintele PC Vâlcea că s-a înconjurat de incompetenţi

Demisia deputatului Dumitru Becşenescu din Partidul Conservator a provocat reacţii atât la nivelul conducerii filialei Vâlcea a PC, cât şi a altor partide. Demisia lui Becşenescu a intervenit cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea PC.

Divorţ în stil italian
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi, la o săptămână de la demisia-şoc a deputatului Dumitru Becşenescu, preşedintele PC Vâlcea, Dumitru Buşe, a încercat să explice consecinţele acestui eveniment politic. La insistenţele jurnaliştilor, Buşe a răspuns într-o manieră ambiguă. „Intempestiv a venit în partid şi intempestiv a ieşit. Am avut o convorbire telefonică cu dânsul şi chiar am apreciat câteva dintre motivele care au stat la baza demisiei. Aceste motive sunt de ordin personal şi de afaceri. Pot spune că a fost o despărţire amiabilă. Este un divorţ italian, în sensul că nu vor fi probleme. La un moment dat, domnia sa dorea chiar să se retragă definitiv din viaţa politică”, a spus Buşe. Încercând să minimalizeze importanţa demisiei pentru filiala Vâlcea a PC, Buşe le-a recomandat jurnaliştilor să-şi îndrepte atenţia către alte aspecte legate de viaţa partidului. Totuşi, liderul PC Vâlcea nu a uitat să-şi exprime anumite regrete legate de această demisie. „Aş fi vrut ca la ieşirea din partid să fiu primul care aflu, nu să primesc un telefon de la secretariatul Camerei Deputaţilor. Eu zic că eu şi domnul Becşenescu eram compatibili”, a mai spus Dumitru Buşe.

Demisii
Plecarea lui Becşenescu a fost urmată, aşa cum era de aşteptat, de o serie de demisii din partid. În cursul zilei de marţi, primvicepreşedintele PC Vâlcea, Dănuţ Zgripcea şi consilierul lui Dumitru Becşenescu, Victor Popescu, şi-au anunţat demisiile din PC. Cei doi erau apropiaţi ai demisionarului, constituind înpreună cu acesta, ceea ce se numea „tabăra Becşenescu”. Într-o declaraţie telefonică acordată Televiziunii Vâlcea 1, Zgripcea afirma că „s-a săturat de incompetenţii din jurul lui Dumitru Buşe”. La rândul său, Victor Popescu a demisionat din rândul organizaţiei PC Boişoara. „Nu mă voi înscrie în alt partid, pentru că nu sunt traseist politic. Am avut o discuţie cu domnul Buşe şi i-am promis că rămân independent. Poziţia mea a fost una ingrată, pentru că atât domnul Buşe, cât şi domnul Becşenescu m-au promovat în partid. Fără ei nu aş fi ajuns până aici”, ne-a declarat telefonic Victor Popescu.
• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe