Olimpici pe bandă rulantă

luni, 15 mai 2006

Olimpici pe bandă rulantă

Cei 75 de olimpici ai judeţului Vâlcea au fost premiaţi în cadru festiv vineri, începând cu ora 11, în sala Filarmonicii de Stat Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea. Pe lângă diplome şi flori copiii au primit şi premii în bani pentru rezultatele deosebite obţinute în acest an la olimpiadele naţionale. Este pentru prima dată când conducerea Inspectoratului Şcolar a organizat o asemenea festivitate, dedicată olimpicilor. „Avem un bilanţ deosebit: 75 de olimpici, dintre care 10 au obţinut premiul I. Cred că nu este ultima cifră, deoarece sunt încă în desfăşurare Olimpiada Naţională de Educaţie Fizică, va urma Olimpiada Naţională de Muzică, care va avea loc chiar la Vâlcea, Olimpiada de Astronomie.” – a precizat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Mihai Moldoveanu. Din partea Primăriei Râmnicului olimpicii vor beneficia de 100 de milioane de lei. De asemenea, din partea unui complex comercial din Râmnic unul dintre olimpicii vâlceni, care va fi selectat în zilele următoare va obţine o bursă de 1000 de euro.   

10 elevi vâlceni au obţinut primul loc în ţară
Printre elevii care au obţinut locul I se numără Ioana Mustăţea, de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, care a obţinut premiul I şi premiul special. Tânăra s-a calificat de asemenea pentru faza internaţională la Concursul „Mihai Eminescu”. La olimpiada naţională de limba română primul loc a fost ocupat de Mădălina Gheorghe, de la Colegiul „Alexandru Lahovari“, iar la chimie primul loc a fost ocupat de Cristina Ingrid Vreja, de la Liceul Teoretic „Matei Basarab”. Cristina Maria Rădulescu a obţinut premiul I, ea reprezentând Liceul Teoretic „Matei Basarab” - pedagogie-psihologie. Un alt premiu I a fost obţinut de Grigore Cătălin Dragotă, de la Colegiul Energetic – tehnic, iar Ion Ovidiu Vasilescu a obţinut primul loc la chimie industrială. El este elev la Grupul Şcolar Oltchim. La categoria mecanic autor cel mai bun din ţară s-a dovedit a fi tot un vâlcean, Ion Bogdan Dimă, de la Grupul  Şcolar „Henri Coandă”, iar la categoria ospătar primul loc a fost obţinut de Elena Dincilă, de la Grupul Şcolar Economic Călimăneşti.

Naistul Ionuţ Cârstea a lăsat comisia naţională fără grai
Naistul vâlcean Ionuţ Cîrstea, care a obţinut premiul I la nivel naţional la ultima olimpiadă a dat un recital în sala filarmonicii. Tânărul elev la Liceului de Artă, care a concurat în acest an la olimpiada de educaţie muzicală, fiind pregătit de profesorul Gheorghe Popescu a impresionat atât de mult juriul încât premiile II şi III nu s-au mai cordat, el fiind singurul câştigător în acest an. De asemenea, Patricia Anghel, de la Şcoala Take Ionescu a făcut o figură frumoasă la olimpiadele din acest an, ea obţinând premiul I şi medalia de aur a Societăţii de Ştiinţe Matematice la matematică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe