Agenda politică

luni, 15 mai 2006

Agenda politică

PNL
 Problemele cauzate de alunecările de teren din ultima vreme din comunele vâlcene au fost discutate la întâlnirea primarilor liberali cu preşedintele filialei vâlcene a partidului, Emilian Frâncu. Liderul PNL Vâlcea a încercat, alături de cei prezenţi la întâlnire, sa găsească soluţii pentru a remedia situaţia actuala din unele comune din judeţ. „Această întâlnire a fost foarte importantă pentru ca s-a discutat despre toate problemele pe care edilii-şefi le au şi care, din lipsa de fonduri, nu prea îşi găsesc soluţia. Judeţul nostru este parcă blestemat. Avem cele mai multe prăbuşiri de teren şi de case. Să sperăm că acest fenomen neplăcut nu va mai continua pentru că situaţia este gravă”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea. Acesta a mai spus că deşi se aşteaptă fonduri importante de la Guvern, banii întârzie sa apară deoarece trebuie întocmite foarte multe documente, iar asta cere timp. Galicea a fost prima comună pentru care s-a propus o soluţie ce va consta în devierea apelor Topologului, care este pe cale sa inunde casele oamenilor. „Noi credem ca la Galicea reamenajarea albiei râului este singura soluţie pentru că deja apele Topologului vor pătrunde în curţile oamenilor. Am hotărât ca aceste şedinţe să aibă loc cel puţin o dată la două luni de zile. La astfel de întâlniri primarii, viceprimarii PNL si directorii deconcentratelor pot expune problemele lor, iar noi vom încerca să le rezolvam”, a precizat preşedintele PNL Vâlcea

PSD
Deputatul Aurel Vlădoiu lucrează la redactarea unui proiect de lege care intenţionează modificarea actualului sistem de strângere a taxei pentru abonamentul TV. Sistemul actual condiţionează plata facturii la consumul de energie electrică de plata abonamentului TV şi dezavantajeaza mii de societăţi comerciale din România care sunt obligate să plătească această taxă de două, trei ori, chiar dacă nu au televizoare.

PAS
Liderul naţional Constantin Rotaru a declarat că se află în discuţi avansate cu PSR în vederea realizări unei alianţe sau fuziuni. PAS a atins recent pragul de 40.000 de membrii cotizanţi.

PC

Dumitru Buşe, preşedintele  Consiliului Judeţean  este unul dintre liderii judeţeni conservatori care au reuşit să contribuie substanţial la mărirea numărlui de membri, la dzvoltarea organizaţilor locale şi la obţinerea şi păstrarea importantului post din administraţie. Din păcate la finele săptămânii, eurparlamentarul Dumitru Becşenescu ales deputat cu sprijinul muncii pesediştilor vâlceni şi-a prezentat demisia solicitând să devină parlamentar independent.

PD

Mai mulţi democraţi ne-au confirmat recent că deputatul Dumitru Becşenescu este aşteptat să se alăture frumoasei echipe a afaceriştilor democraţi vâlceni şi că semnarea adeziunii acestuia la PD este o chestiune de zile. Un lider al opoziţiei a remarcat recent că dacă patronii PD ar ceda partidului doar 10 la sută ( comisionul standard) această formaţiune ar deveni cea mai bogată din judeţ deşi ca număr de membrii este abia pe poziţia a patra.

PRM
Unul dintre membrii marcanţi ai partidului lui Vadim este pe cale de a-şi pierde concomitent şi amanta şi soţia. O operaţiune veche cu materiale de cosnrucţie şi profit redirijat spre nişte profesioniste din Ploieşti a fost probată recent clor care credeau că sunt singurele. Iubite. S-au înşelat. La fel ca şi electoratul. La fel ca şi puţinii colegi de partid.

PPCD
Ţărăniştii vâlceni au primit câteva întăriri neaşteptate. De curând au reuşit reactivarea unor foşti membri importanţi care se retrăseseră din politică. De asemenea au înregimentat aleşi locali care realizează că nu vor mai fi puşi pe liste pe locuri eligibile la localele următoare.În judeţ au poposit, în secret, şi doi foşti parlamentari ţărănişti care se pricep la jocuri. Inclusiv la cele cu bani mulţi.

PNG
Sâmbătă, 20 mai, cu o zi înaintea unei mari săbători otodoxe, organizaţia vâlceană va avea Adunarea Generală. O şedinţă festivă la care va fi prezent şi liderul naţional Gigi Becali, cel care a adus recent partidul în sondaje peste pragul parlamentar datorită prestaţiilor sale televizate şi ale succeselor echipei de fotbal Steaua Bucureşti.
Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe