Scandaluri cu săbii şi automutilări

luni, 3 aprilie 2006

Ultima „modă” între găştile de cartier:

Scandaluri cu săbii şi automutilări

   Educaţia tot mai precară a dus în ultimii ani la înmulţirea îngrijorătoare a numărului de scandaluri şi de bătăi între „găştile” de tineri din Vâlcea. În fiecare zi agenţii de ordine şi poliţiştii de proximitate sunt nevoiţi să aplaneze zeci de scandaluri produse pe străzi sau în casele oamenilor. Bătăile cu cuţite, săbii sau chiar cu bâte de basseball nu mai sunt o noutate, dar scandalagiii au început acum şi să se automutileze pentru „a-şi impresiona adversarii”. Mai mulţi tineri au fost internaţi la spital în ultimele două zile din cauza bătăilor primite în timpul unor scandaluri.
 
Internat la spital cu fractură de os frontal 
 
Ultimul incident de acest gen a avut loc în ziua de 31 martie, când Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată telefonic în legătură cu o bătaie în toată regula care avea loc la o pensiune situată pe strada Ostroveni din municipiu. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a găsit un grup de 5-6 tineri bătându-se cu un alt grup, format din Petrică Diaconu, Florin Cârceag şi Gabriela Dinică. Ultimii trei au fost răniţi, iar Petrică Diaconu a fost chiar internat la spital după ce a suferit un traumatism cranio – facial cu fractură de os frontal în urma loviturilor primite. „În urma verificărilor s-a stabilit că unul dintre agresori este Cristian Săvoiu, de 29 de ani din Râmnicu Vâlcea, dar cercetările continuă pentru identificarea tuturor autorilor.” – a precizat subcomisarul Marcel Sărdaru, de la Poliţia Vâlcea.

 Provocare la „duel” şi automutilare în centrul oraşului
 
Un alt scandal de proporţii a avut loc în ziua de 29 martie în centrul Râmnicului. Localnicii au telefonat la numărul de urgenţă 112 pentru a sesiza faptul că în zona Ostroveni, pe aleea Stejarului avusese loc un conflict, iar doi dintre „protagonişti” plecaseră spre sediul Băncii Comerciale Române, situat în centrul oraşului. Poliţiştii s-au deplasat şi ei acolo şi au găsit trei bărbaţi: Marius Nicolae Diaconu, de 23 de ani, Cornel Constantin Diaconu, de 21 de ani şi Dumitru Bogdan Ionescu, de 23 de ani, toţi din Râmnicu Vâlcea. Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi datorate nerestituirii unor sume de bani primii doi fuseseră ameninţaţi de Bogdan Ionescu cu un cuţit. În zonă au fost găsite de poliţie două cuţite unul cu lama de 29 de centimetri şi altul de 20 de centimetri. Cu unul dintre aceste cuţite agresorul s-a automutilat pentru a-şi impresiona victimele cărora le cerea să se ,,dueleze’’. După aplanarea conflictului agresorul a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 

A spart geamurile poliţiei de supărare că fusese amendat

  Băutura în exces duce la producerea celor mai multe scandaluri din Vâlcea. Astfel, în ziua de 29 martie Poliţia oraşului Băile Olăneşti a mai aplanat un scandal în satul Valea Cheii, care avea loc într-un local de alimentaţie publică. Un bărbat aflat sub influenţa alcoolului – Vasile Tudor, de 32 de ani. Din Băile Olăneşti îi ameninţa şi îi înjura pe clienţi. Bărbatul a fost dus la sediul poliţiei, unde a fost sancţionat conform Legii 61 / 1991. Supărat nevoie mare pentru că trebuia să scoată bani din buzunar el s-a „răzbunat” pe geamul de la sediul poliţiei, pe care l-a spart cu pumnul la plecare, provocându-şi tăieturi la ambele braţe. Cetăţeanul turbulent a fost şi el transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, pentru acordarea ajutorului medical.
 
Cele mai multe scandaluri au loc din cauza băuturii
 
Jandarmii vâlceni amendează şi ei zilnic zeci de persoane care consumă alcool în locuri interzise sau fac scandal. În conformitate cu prevederile Legii 61/1991 consumul de băuturi alcoolice este interzis, în locuri publice cum sunt drumurile publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private, etc. „În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice numai prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective.  Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri si discoteci. Pentru persoanele care nu au împlinit 18 ani consumul de băuturi este complet interzis în aceste locuri. Din păcate unii nu cunosc probabil prevederile legii şi sunt prinşi consumând alcool indiferent de locul unde se află. Acţiunile pe care le organizăm noi sunt făcute în baza planului de cooperare cu Poliţia Vâlcea.” – a precizat colonelul Ion Idu, şeful jandarmeriei Vâlcea. Nu mai puţin de cinci tineri au fost sancţionaţi în ultimele zile pentru că au consumat alcool în zone interzise. Majoritatea au fost prinşi pe stradă, cu sticlele în mănă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe