Boromir îi ia faţa lui Vel Pitar

luni, 3 aprilie 2006

Greii produselor de panificaţie se „bat” în achiziţii

Boromir îi ia faţa lui Vel Pitar

  Boromir şi Vel Pitar, cei mai importanţi jucători ai pieţei de morărit-panificaţie din judeţul Vâlcea, dar şi de la nivel naţional, accelereaza ritmul achizitiilor.

   Cei doi uriaşi ai produselor de panificaţie ştiu că reţeaua extinsă garantează venituri în creştere. Vel Pitar şi Boromir s-au luptat în acest an pentru cumpărarea unei fabrici de talie medie din Slobozia - Morărit Panificaţie Ialomiţa. Boromir şi-a adjudecat în final “ţinta” cu 4,4 milioane de lei noi (1,2 milioane euro). “Dacă se vor mai ivi astfel de ocazii, voi continua să cumpăr, deşi îmi propusesem să mă opresc”, spune vâlceanul Constantin Boromiz, patron şi director general al societăţii. Grupul Boromir a cumpărat de-a lungul timpului o serie de fabrici de pâine şi mori în toate regiunile ţării şi a început să dezvolte şi o reţea de supermarketuri proprii - Avantaj.
    Perdantul licitaţiei, Vel Pitar, este controlat de fondul de investiţii Broadhurst. Siminel Andrei, preşedintele fondului, justifică lipsa de interes pentru continuarea licitatiei: “Este o fabrică veche şi nu corespunde cerinţelor europene; este mai ieftin şi mai sănătos să facem o fabrică nouă, care să nu aibă probleme în viitor. Am decis să cumpărăm un teren pentru această investiţie”.
   Cei doi grei, Boromir şi Vel Pitar s-au mai confruntat anul trecut pentru cumpărarea societăţii Plevnei din Bucureşti. Societatea, privatizată prin Mebo, are spaţii de producţie pe lângă complexul Orhideea, zona unde preţul terenului depăşeşte 250 de euro pe metrul pătrat. Reprezentanţii PAS au cerut atunci un preţ prea ridicat, fapt care a dus la îngheţarea discuţiilor. Nicu Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe