Copil de un an şi cinci luni, mort după anestezie

miercuri, 22 martie 2006

Copil de un an şi cinci luni, mort după anestezie

   Mădălin Olaru din localitatea Laloşu a fost internat la începutul săptămânii trecute. Micuţul fusese transferat de la Spitalul Judeţean Vâlcea la Craiova, după ce fusese diagnosticat cu hernie. "Cât timp a stat internat la Chirurgie Pediatrică era vesel, se juca. Starea lui nu era grava si operatia ni s-a spus ca este foarte uşoară", povesteşte tatăl micuţului, Marian Olaru.

  Un copil de un an şi cinci luni a murit, ieri-dimineaţă, la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. În urmă cu trei zile, medicii chirurgi pediatri au încercat să-l opereze de hernie, însă micuţul a intrat în comă profundă imediat după ce a fost anesteziat.
  Mădălin Olaru, din Laloşu - Vâlcea, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova la începutul săptămânii trecute. Micuţul fusese transferat de la un spital vâlcean, unde i se pusese diagnosticul cu hernie. “Ni s-a spus că poate fi operat numai la Craiova. Copilul era foarte bine. Cât timp a stat internat la chirurgie pediatrică, era vesel şi se juca. Starea lui nu era gravă şi operaţia ni s-a spus că este foarte uşoară”, a povestit tatăl micuţului, Marian Olaru.

În comă după câteva minute

   Copilul a fost dus în sala de operaţii, însă dupa câteva minute, medicii şi asistentele au ieşit foarte agitaţi şi părinţii lui Mădălin Olaru au intrat în panică. "Am fost anunţaţi că fiul meu a intrat în comă profundă şi că este ţinut pe aparate", susţine tatăl copilului. Unul dintre medici a venit la familia Olaru şi le-a cerut o semnatură pentru a-l scoate pe micuţ de pe aparate, pentru că nu se mai poate face nimic pentru a-i salva viaţa. Familia Olaru a depus plângere penală mpotriva cadrelor medicale, aflate, în acel moment, în sala de operaţii, şi, în special, împotriva medicului anestezist. Conducerea Spitalului a refuzat deocamdată să facă orice declaraţie.
  Familia Olaru a depus plângere la parchet împotriva cadrelor medicale care se aflau în acel moment în sala de operaţii şi în special împotriva anestezistei. Medicii legişti vor stabili cu exactitate cauzele ce au dus la decesul copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe