Sindicaliştii de la USG imploră ajutorul AVAS-ului

joi, 16 martie 2006

Sindicaliştii de la USG imploră ajutorul AVAS-ului

   Liderul Sindicatului Sodistul din cadrul Uzinelor Sodice Govora, Gheorghe Mugioiu este convins că singura şansă de supravieţuire a societăţii de pe platforma chimică vâlceană este privatizarea. Totuşi, Mugioiu nu vrea orice fel de privatizare, ci una care să implice investiţii masive. În acelaşi timp, mai spune liderul de sindicat, factorul social este unul extrem de mportant în ecuaţia privatizării USG.
 
   „Dacă nu este făcută privatizarea, uzina moare. Trebuie făcute investiţii masive pentru a rămâne pe piaţă. Trebuie spus că piaţa mondială ţine cu noi, preţurile fiind în creştere. Dacă USG au rezistat până acum acest fapt se datorează angajaţilor de aici, dar şi autorităţilor locale şi presei care ne-a sprijinit foarte mult”, spune Gheorghe Mugioiu. Tot el îi asigură pe cei 1.030 de salariaţi de la USG că sindicatul a pregătit un acord social care în termen foarte scurt stabileşte câteva priorităţi.  Astfel, firma care va câştiga licitaţia va trebui să se angajeze să facă investiţii serioase în USG. Potrivit acordului, orice termen de investiţie nu va putea fi prelungit prin protocoale sau orice fel de acte adiţionale. Dacă se va cere o prelungire a unui termen de investiţie, sindicatul va putea cere rezilierea contractului.
O a doua condiţie este aceea a păstrării numărului de personal la data semnării contractului de novaţie. Extrem de important este şi faptul că în termen de 15 ani, cumpărătorul nu va avea voie să fuzioneze prin absorbţie sau contopire cu alte societăţi de profil. Sindicatul va mai solicita şi interdependenţa tehnologică pe platforma chimică. Nu în ultimul rând, patronul va trebui să-şi asume contractul colectiv de muncă şi toate înţelegerile în vigoare la momentul semnării contractului de novaţie. Dar poate cea mai importantă condiţie impusă de Sindicatul Sodistul viitorului cumpărător este aceea ca AVAS să fie parte la semnarea contractului social. În acest sens, sindicatul va cere în mod expres AVAS să-şi asume această calitate. „Acordul social va fi semnat la AVAS când voi avea semnăturile tuturor salariaţilor din USG”, ne-a mai declarat liderul Sindicatului Sodistul, Gheorghe Mugioiu.
• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe