Doi elevi au profanat un mormânt

luni, 13 martie 2006

După ce au furat banii de la dispensar,
 
Doi elevi au profanat un mormânt
 
• În cele din urmă, nu au mai golit sicriul de frica stafiilor
 
Doi elevi din comuna Bărbăteşti, Gheorghe Aurel Strejan şi valeriu Guzga, ambii de 17 ani au furat toţi banii din interiorul dispensarului medical din localitatea Bodeşti, folosind cheia pe care o deţinea mama unuia dintre ei. Cu banii luaţi de la dispensar au chefuit o noapte întreagă la restaurantul „Lotrişor” de la Căciulata. Rămaşi fără bani cei doi adolescenţi teribilişti s-au gândit că ar putea profana mormântul unei femei din comuna lor, care fusese îngropată de curând. După ce au spart însă sicriul s-au speriat d zgomotul făcut de prăbuşirea unui mal de pământ şi au rupt-o la fugă de teama … stafiilor, fără să le mai treacă prin minte să caute banii.
 
Au furat 7 milioane de la dispensar
 
De la Dispensarul medical Bodeşti cei doi adolescenţi au furat suma de 7 milioane de lei vechi. Aurel Gheorghe Strejan ştia că mama sa, nela Cârstea avea cheile de la dispensar. El a prins momentul când femeia era plecată la Râmnicu Vâlcea cu treburi şi a luat cheile, cu care a intrat în cabinetul medicului de familie Mariana Muşat, a deschis uşa şi a spart un dulap metalic, unde se aflau banii. După ce a încuiat uşa dispensarului băiatul, care este elev la Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu din Horezu s-a întâlnit cu prietenul său, Valeriu Guzgă, elev în clasa a XI-a la Şcoala Bistriţa şi cu fratele acestuia. Toţi trei au plecat cu o maşină la Căciulata, unde s-au distrat toată noaptea la hotelul Lotrişor. A doua zi dimineaţa Strejan şi Guzgă au dormit pe câmp, în localitatea Bărbăteşti. „Cânsd s-au trezit cei doi au consumat alcool şi, pentru că terminaseră banii au luat hotărârea de a merge la cimitir pentru a găsi bani într-un sicriu. Ei ştiau căElena Ruşianu fusese înmormântată de curând acolo.” – a stabilit procurorul Laurenţiu Dumitraşcu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.
 
S-au speriat de stafii şi au dormit într-un fânar
 
Ameţiţi de băutură, cei doi elevi au luat două lopeţi şi au mers la mormântul Elenei Ruşianu. Au săpat până au dat de sicriu, pe care l-au spart cu lopata, dar în acel moment s-a surpat malul de pământ, ceea ce i-a speriat foarte tare pe cei doi adolescenţi. De teamă să nu aibă de-a face cu o stafie ei au fugit ca din puşcă, uitând să mai caute după bani. Noaptea au dormit într-un fânar din apropiere, care ăi aparţine Anei Uscatu, dar nu au mai avut curajul de a se întoarce la mormânt. În cazul lui Valeriu Guzgă s.a efectuat o expertiză medico-legală psihiatrică, în urma căreia s-a stabilit că avea că are intelect liminal – imaturitate afectiv comportamentală, având discernământul vârstei de 14-15 ani. Cei doi tineri au fost trimişi în judecată.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe