Stradă din Horezu, închisă de un localnic

luni, 6 martie 2006

Ţara lui Papură Vodă

Stradă din Horezu, închisă de un localnic
 
Membrii mai multor familii sunt obligaţi să sară porţile instalate de noul proprietar
 
O stradă din oraşul Horezu a fost închisă de un localnic care are acte pentru respectiva proprietate. El s-a certat cu vecinul său şi a decis să monteze porţi la intrarea pe strada respectivă, pentru care are de fapt acte de proprietate. Strada Teiului este veche de 60 de ani şi este prevăzută atât în planul urbanistic, precum şi în zona de protecţie de Mânăstirii Horezu. Pe strada respectivă primăria Horezu a făcut investiţii de sute de milioane lei din bugetul local pentru modernizarea străzii, care are acum reţea de apă, iluminat public, pietruiri şi lucrări de întreţinere. Proprietarul unei case din zonă a solicitat şi a obţinut de la primărie dreptul de a îşi înlocui porţile de pe proprietate. Vecinii săi se plâng însă că nu mai au pe unde să ajungă la casele lor.
 
Copiii sar gardul în fiecare zi pentru a ajunge la şcoală
 
Una dintre localnice, Elena Puranu a spus că toţi localnicii care vor să plece de acasă sunt nevoiţi să sară gardul montat de proprietarul locuinţei Isbăşoiu. Elena Puranu a spus că până de curând toate familiile care au locuinţele în zonă au avut şi acces la strada respectivă, dar noul proprietar, Ion Dăscălete a oprit circulaţia, construind gard şi porţi pe care le-a legat cu lanţ şi le-a ferecat cu lacăt. „Oamenii sunt condamnaţi a sări garduri pentru a ajunge în gospodăriile lor. Două eleve sar zilnic gardul pentru a ajunge la şcoală. Sper că se vor lua măsurile necesare pentru redarea străzii în circulaţie, iar cei vinovaţi de aceste grave abuzuri vor fi sancţionaţi după merit” a spus Elena Puranu.
 
Totul a pornit de la o ceartă între vecini
 
Primarul localităţii Horezu, Gheorghe Niţă spune însă că toată cearta a pornit de la o ceartă între vecini şi că Ion Dăscălete are de fapt acte care atestă faptul că deţine în proprietate zona unde este amplasată strada. „Este proprietar, are acte în regulă, iar strada nu este închisă de acum, ci de patru-cinci ani. După ce vecinii s-au certat el a decis să pună porţi. De fapt şi vecinul are acces pe altă parte la locuinţa sa, dar problema este că, pe lângă casa lui a mai construit alte două clădiri pentru rudele sale – nepoţi, ginere, şi susţine acum cauza acestora, spunând că nu au acces de trecere. Poarta a apărut după ce vecinii s-au certat. Eu nu am ce face în situaţia respectivă. Am văzut actele şi terenul este în proprietatea omului. Se pare că vechea conducere a primăriei a ţinut cu vecinii lui şi de aceea sunt acum supăraţi. De altfel strada figurează şi în domeniul public” – a spus primarul Niţă. Strada Teiului, care are o lungime de 45 de metri liniari a fost delimitată şi denumită printr-o hotărâre a Consiliului Local din anul 2001.
Conform unei adrese de la primărie rezultă faptul că scandalul a reizbucnit recent, după ce omul care a închis strada a cerut şi a obţinut de la primărie aprobarea de a înlocui porţile cele vechi cu unele noi, care sunt mai greu de sărit de vecini. „Autorizaţia de construire menţionate a avut drept obiect înlocuirea unor porţi existente de acces la proprietatea lui Ion Dăscălete cu alte porţi, construite din alte materiale. Solicitantul autorizaţiei este noul proprietar al locuinţei Izbăşoiu şi al unei părţi din terenul aferent fostei proprietăţi. Toate proprietăţile oamenilor care locuiesc pe această stradă, respectiv Gheorghe Popescu, Constantin Berbecel, Ion Dăscălete şi Elena Popescu sunt rezultate prin înstrăinarea proprietăţii Izbăşoiu şi cu acces direct în strada Teiului, prin deschideri de minim 6,00 metri liniari.” – se precizează într-o adresă trimisă de Primăria Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe