Ştiri diverse

luni, 27 februarie 2006

Ştiri diverse

 

A ars cancelaria şcolii din Stolniceni-Vâlcea
 
Miercuri seara a avut loc un incendiu la Şcoala generală nr. 7 din localitatea Stolniceni-Vâlcea. Cel mai probabil incendiu s-a produs din cauza unei ţigări fie aruncată, fie lăsată aprinsă de unul dintre profesori, în cancelaria şcolii. Un localnic care a observat focul ieşind prin tavanul cancelariei a sunat la pompieri, care au venit cu trei maşini. Flăcările au distrus cataloagele, mobilierul, dar şi două tone de parchet, cărţi, deşeuri de hârtie, iar tavanul a fost străpuns de flăcări. Prejudiciul se ridică la 100 milioane lei. Şcoala unde s-a produs incendiul tocmai era în renovare.
 
Carambol pe Valea Oltului
 
Circulaţia pe Valea Oltului a fost închisă în noaptea de miercuri spre joi între orele 3,30 şi 6,00 din cauza unui carambol petrecut în localitatea Câineni-Vâlcea. Şoferul turc al unui Tir care circula dinspre Rm. Vâlcea către Sibiu, încărcat cu textile, nu a mai putut frâna în condiţii de siguranţă din cauza carosabilului, la semaforul amplasat în locul căderilor de stânci. Tir-ul a lovit un alt Tir cu nr. de Mehedinţi, încărcat cu cartoane, staţionat la culoarea roşie a semaforului, mastodontul oprindu-se apoi într-o dubiţă de Bucureşti plină cu cosmetice. Aceasta din urmă a distrus şi semaforul, iar tir-ul turcesc s-a “postat” de-a curmezişul şoselei, lovindu-se de stâncă. După aproape trei ore, circulaţia rutieră a fost reluată.
 
Prins cu o tonă de diluant în Dacie
 
Iordan Paţira (33 ani), din Pietrari-Vâlcea fiind la volanul unei Dacii cu remorcă, a fost oprit joi în trafic de poliţiştii din Băbeni-Vâlcea. Agenţii de la circulaţie au descoperit că bărbatul avea în maşină 200 de bidoane din plastic, încărcate cu diluat, cantitatea totală fiind de 1.000 de litri. Şoferul nu a vrut să spună de unde deţine combustibilul, mai ales că respectivele recipiente nu erau sigilate sau inscripţionate potrivit normelor în vigoare. Valoarea totală a diluantului este de 2.000 lei RON. Cercetările poliţiştilor asupra lui Paţira continuă.
 
19 tamponări într-o singură zi
 
Poliţiştii vâlceni de la circulaţie au avut joi o zi plină de evenimente, “oferind” într-o singură zi 92 de sancţiuni şi soluţionând 19 tamponări. Contravenţiile au fost date pentru defecţiuni tehnice, depăşirea vitezei (15 cazuri), executarea opririi în locuri interzise (15), nepurtarea centurii de siguranţă (15), alte contravenţii fiind  pentru oprirea în locuri interzise, trecerea peste calea ferată sau folosirea mobilului în timpul mersului. Au fost reţinute două permise, pentru alcool şi au mai fost sancţionaţi trei biciclişti şi un căruţaş.
 
Medic bucureşteran, autoaccidentat pe Valea Oltului
 
Medicul bucureştean Mircea Medrea (54 ani), s-a autoaccidentat ieri, în jurul orei 10,30 în localitatea Câineni-Vâlcea. Bărbatul fiind la volanul unui Citroen, cu numărul B-66-RMN, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, motiv pentru care într-o curbă maşina pe care o condcea s-a răsturnat. Conducătorul auto a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţe Sibiu.
 
Un piroman incendiază acareturile celui cu care se ceartă pe pământ
 
Pavelică Sescioreanu, din comuna Malaia-Vâlcea, sat Ciunget a anunţat pompierii că i-a fost incendiat un fânar, situat în cătunul Vătăşelu Mic. Când pompierii militari au sosit la faţa locului au observat că fânarul a fost transformat în cenuşă, iar în flăcări a fost mistuit şi un bou, în gruetate de 400 de kilograme. În timp ce pompierii făceau procesul-verbal de constatre, au fost anunţaţi că într-un alt cătun, Pârâul Lazului, a mai fost incendiat un fânar al aceleiaşi persoane. Anchetatorii nu exlcud că incendiatorii sunt persoane  cu care Pavelică Sescioreanu se află în conflict, din cauza unor terenuri. Pagubele se ridică la aproape o jumătate de miliard de lei.
 
A ars de la o ţigară
 
Locuitorii din comuna Gheoroiu-Vâlcea au sărit sâmbătă dimineaţa cu mic cu mare să stingă un incendiu ce s-a produs la locuinţa lui Vlăduţu P. (64 ani). După ce au stins focul, printre obiectele transformate în cenuşă, a fost desocperit şi trupul carbonizat al proprietarului. Vlăduţu P. fiind un mare consumator al elixirelor bahice, a adormit şi a lăsat o ţigară aprinsă, de la care a şi izbucnit incendiul. Cadavrul a fost transportat la morga din Bălceşti, pentru necropsie.
 
Tânăr accidentat de un ARO
 

Ion D. (27 ani), din Dăeşti-Vâlcea a fost accidentat grav sâmbătă seara, în localitatea Bujoreni-Vâlcea. Încercând să traverseze strada fără să se asigure, pietonul a fost lovit de un ARO, al cărei şofer, Costin Marian (54 ani), din Râmnicu Vâlcea nu a mai putut evita accidentul. Pietonul s-a ales cu fractură de şold şi fractură nazală, fiind internat în Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe