Ministerul FinanŢelor Publice respinge proiectul de lege privind aprobarea unor mĂsuri financiare pentru societăţile comerciale din industria berii

luni, 27 februarie 2006

Ministerul Finanţelor Publice respinge proiectul de lege privind aprobarea unor măsuri financiare pentru societăţile comerciale din industria berii
 
 
- Comunicat de presă -
 
Ministerul Finanţelor Publice, alături de Guvernului României, susţine în continuare respingerea proiectului de lege privind aprobarea unor măsuri financiare pentru societăţile comerciale din industria berii, proiect de lege iniţiat de un membru al Camerei Deputaţilor. Motivul principal pentru respingerea acestui act normativ este constituit de angajamentul luat de Guvernul României prin Programul de Guvernare pentru perioada 2004-2008, în sensul creşterii veniturilor bugetare, a înlăturării practicilor de scutire sau de reeşalonare a datoriilor bugetare.
“Ministerul Finanţelor Publice înţelege problemele micilor producători de bere, dar, în acelaşi timp, înţelege să nu creeze distorsiuni în piaţă prin acordarea de facilităţi unora dintre jucătorii din piaţă mai ales ca acest aspect este unul dintre punctele sensibile în Raportul de ţară care va fi întocmit de Comisia Europeană”, spune Catalin Doica, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.
            În cursul negocierilor cu Uniunea Europeană, statul român şi-a asumat obligaţia de a nu mai acorda înlesniri fiscale, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi-au luat angajamentul de a nu mai acorda alte facilităţi fiscale în afara celor reglementate prin OUG nr. 26/2005.
            Totodată, micii producători de bere definiţi la articolul 169 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, în strânsă concordanţă cu definiţia dată în Directiva CE 92/83, beneficiază, deja, de o facilitate în sensul că acciza aplicată pentru berea fabricată de această categorie de operatori este redusă cu 41,90% faţă de nivelul standard prevăzut de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe