Mihai Persu, preşedinte contestat din prima zi, la şefia AJF Vâlcea

luni, 27 februarie 2006

Mihai Persu, preşedinte contestat din prima zi, la şefia AJF Vâlcea

 

   Trebuie să recunoaştem faptul că Adunarea generală a AJF Vâlcea s-a desfăşurat într-un climat de civilizaţie totală, fără circul ieftin cu care ne obişnuise în alte dăţi.

   Un motiv al schimbării în bine la faţă a fotbalului judeţean l-a constituit şi faptul că Gheorghe Constantin, în ciuda numeroaselor nereuşite, a ştiut „să lase loc de bună-ziua“, să-şi facă imagine favorabilă prin presă şi să-şi ascundă cu uşurinţă eşecurile în spatele unor conducători de echipe modeşti, care adesea vin la şedinţe doar ca să afle unde se ţine protocolul cu mâncare şi băutură de după...

 

Zbârnea, retragere misterioasă

După ce şi-a făcut o campanie electorală acidă, atacându-i cu precădere pe Mihai Persu şi Constantin Pintilie, fostul şef al AJF, profesorul Sergiu Zbârnea, a uimit multă lume anunţând că se retrage din cursă fără să precizeze motivele, fapt ce a dat naştere la numerosae interpretări, printre care şi acelea că la adresa lui s-au făcut ameninţări extrem de grave. A promis că va veni momentul în care va spune multe lucruri senzaţionale.

 

Echipa lui Persu a numărat voturile

Soarta alegerilor a fost bănuită de multă lume în momentul în care oamenii lui Persu şi-au impus în comisia de numărare şi validare a voturilor pe trei dintre susţinătorii fideli ai tânărului pesedist: Dan Săraru, Ion Spârleanu şi Nicolae Bugheanu.

 

Contestaţia depusă de Şocu, neluată în seamă

Un alt aspect important, dar ţinut secret în faţa tuturor celor prezenţi a fost acela că Sandu Şocu a depus o contestaţie prin care solicită amânarea (anularea) Adunării Generală, invocând unele articole încălcate din statutul AJF. Contestaţia sa trebuia discutată în şedinţă de urgenţă de către Biroul Executiv, însă Constantin nu a mai convocat această şedinţă.

 

Pintilie spune că nu-l va menaja pe Persu

Unul dintre cei mai fericiţi oamnei a fost, după Adunarea Gene-rală a AJF, vicele Constantin Pintilie. Acestuia îi era teamă ca va veni la conducere un om ca Dumitru Lovin, în faţa căruia nu ar fi mişcat în front. Aşa, însă, la Persu poate să-şi arate colţii. „Îl avertizez că dacă nu e corect şi dacă va vrea să facă vreo măgărie, sunt primul care o să sară la gâtul lui!“ - a spus Pintilie.

 

Se cere excluderea echipei lui Persu

O mare surpriză a acestor alegeri de la AJF Vâlcea a fost aceea că liderul Diviziei D, echipa Cozia Călimăneşti, l-ar avea ca preşedinte pe Mihai Persu, recent ales şef la AJF, şi nu pe Lari Mihăilă, cel prezentat astfel de către presă până acum. Şi dacă Persu e preşedinte, pe câte transferuri şi-a pus el semnătura? Şi dacă echipa lui, Chimia, şi-a schimbat denumirea în Cozia Călimăneşti, în ce şedinţă a Biroului Executiv s-a aprobat modificarea? Pentru că nimeni nu răspunde la aceste întrebări, Costel Chelcea de la Flacăra Horezu este decis să solicite excluderea echipei lui Persu din Divizia D, având în acest sens sprijinul ator cinci echipe: Minerul Berbeşti, Forestierul Băbeni, Tineretul Diculeşti, Olteţul Bălceşti şi Minerul Costeşti. N-ar fi exclus ca la protestul lui Costel Chelcea, dacă va avea curajul să-l facă oficial, să adere, dacă se va vota excluderea călimăneştenilor prin vot secret de către divizionarele D, şi alte formaţii dornice să evite astfel retrogradarea: Petrodam Măciuca, Unirea Tricolorul Goleşti şi Vartex Rm. Vâlcea.

George ANDREI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe