Ştiri din judeţ

joi, 16 februarie 2006

Ştiri din judeţ

Un  maistru de la combinat s-a sinucis
 
Gheorghe Jugănar (52 ani), din Râmnicu Vâlcea s-a sinucis aruncându-se de la etajul 3 al blocului unde locuia. În urmă cu o lună bărbatul, maistru la combinatul chimic “Oltichim” suferise o intervenţie chirurgicală la coloană şi medicii i-au adus la cunoştiinţă că va rămâne cu infirmitate la un picior. Vâlceanul a suferit o cădere psihică cu o săptămână în urmă, motiv pentru care duminică seara, în timp ce se afla cu soţia sa în apartament, sub pretextul că merge să fumeze o ţigară s-a deplasat singur pe balcon şi s-a aruncat în gol. Medicii de la Ambulanţă n-au mai putut decât să consemneze decesul.
 
 
Şi-a dat foc din cauza sărăciei
 
Adrian Mihăilă (30 ani), din Dănicei-Vâlcea şi-a dat foc duminică din cauză că nu mai avea ce să dea mâncare celor trei copii. Fără să aibă un loc de muncă, bărbatul s-a certat cu soţia care îl ameninţa cu alungarea din locuinţă, dacă nu face rost de un serviciu. Adrian locuia cu soacra, soţia şi cei trei copii într-o casă cu două camere şi singura sursă de venit era alocaţia micuţilor. Bărbatul a luat o sticlă de diluant şi sub privire înmărmurile ale băieţilor a turnat pe el combustibilul, după care a aprins un chibrit. Arzând ca o torţă vie, a alergat în curte unde s-a rostogolit în zăpadă, un vecin sărindu-i apoi în ajutor. Victima a fost tranmsportată la Spitalul din Craiova cu arsuri de gradul III şi IV pe 50 % din suprafaţa corpului.
 
 
Şi-a înjunghiat fiica pe care o acuza că duce o viaţă uşoară
 
O elevă de 16 ani din Râmnicu Vâlcea a fost înjunghiată duminică de mama ei, cu un cuţit în spate. Liliana S. a fost internată la Spitalul din Craiova, în stare gravă, cu diagnosticul de plagă înjunghiată posterioară hemitorace stâng, hemopneumotorax, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale urgente. Incidentul a avut loc în bucătărie, pe fondul unui conflict spontan. Mama, Elena S. (50 ani) i-a reproşat fiicei ei că duce o viaţă uşoară, iar drept răspuns adolescenta i-a spus că şi mama ei a fost o femeie care a avut aceleaşi metehne. Pe fondul stării tensionate, mama şi-a înjunghiat fiica.
 
 
Spălătorul de geamuri a dat un tun de 500 milioane
 
Un magazin din plin centrul oraşului Rm. Vâlcea care are ca activitate alimentaţia publică a fost spart duminică de hoţi. Ion Stoica (25 ani), din Iacobeni-Argeş, spălător de geamuri şi Dan Botez Stoica (14 ani), din Călimăneşti-Vâlcea sub pretextul că merg până la toaletă, au rămas din timpul zilei în magazin. Peste noapte cei doi au forţat un birou, un fişet şi o cutie metalică de unde au furat 581.000.000 de lei. Spălătorul de geamuri care nu este la prima faptă de acest gen a fost reţinut pe poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului cu propunere de arestare. Patronul magazinului “călcat” de hoţi a refuzat să facă declaraţii motivând că: “Poliţia trebuie lăsată să-şi facă datoria”.  În urmă cu trei ani Ion Stoica, spălătorul de geamuri a rămas peste noapte, încă din timpul zilei şi în magazinul “Luxor”, de unde a furat bijuteri, folosind deci acelaşi mod de operare. Prejudiciul nu a mai putut fi recuperat.
 
 
Primul accident de la redeschiderea Văii Oltului
 
După căderile masive de stânci care au blocat şi au închis Valea Oltului, pe data de 29 decembrie 2005, pe acest tronson rutier s-a aşternut liniştea, nefiind înregistrat nici un accident rutier. Redeschiderea circulaţiei în dreptul localităţii Câineni-Vâlcea, s-a făcut pe 11 ianuarie 2006, doar pentru vehiculele până la la 7,5 tone, iar pe 28 ianuarie pentru toate vehiculele. Primul accident rutier, după o perioadă de mai bine de o lună şi jumătate fără evenimente a avut loc luni, 13 februarie. Şoferul unei Dacii Logan, Adrian Mihalycsek (38 ani), din Arad, s-a înscris în localitatea Brezoi-Vâlcea în depăşirea unui Tir cu remorcă, moment în care a intrat în coliziune frontală cu VW  LT, condus regulamentar din sens invers de Ciprian Span (22 ani), din Sibiu. În urma coliziunii, doi ocupanţi ai Daciei au fost grav accidentaţi. Maria Păun (39 ani), din Arad a suferit o fractură de epifiză, iar fiica ei, Liliana (15 ani), elevă, s-a ales cu fractură la genunchi, ambele fiind internate în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe din Sibiu. Cele două femei nu purtau centură de siguranţă.
 
A furat conserve să petreacă de “Ziua Îndrăgostiţilor”
 
Petre Argeşanu (33 ani), zis “Bică”, din Caracal-Olt a fost prins luni că a dat iama într-un depozit en-gross din municipiul Drăgăşani. Bărbatul s-a urcat pe o scară la înălţimea de 2,5 metri, a spart o fereastră şi a pătruns în interiorul depozitului de unde a “subtilizat” conserve, băuturi alcoolice, ţigări, cosmetice, produse pe care bărbatul şi le făcuse cadou pentru a petrece alături de iubita sa de “Ziua Îndrăgostiţilor”. A fost reţinut, iar prejudiciul de 30.000.000 lei nu a fost recuperat. Bică mai are antecedente penale pentru infracţiuni de acelaşi gen.
 
A murit în pădure cu lemnul peste el
 
Gheorghe Sucea (67 ani), din satul Barza, comuna Budeşti-Vâlcea a fost găsit marţi, decedat, la doi kilometri de casă, în pădure. Bărbatul a plecat  luni să facă rost de un lemn pe care să-l folosească la confecţionarea de diverse ustensile agricole, aceasta fiind una din îndeletnicirile frecvente ale pensionarului. Pentru că seara nu s-a întors, nora şi fiica sa s-au dus în căutarea lui, dar nu l-au găsit. Abia în ziua următoare Gheorghe Sucea a fost descoperit de ginere său, căzut în zăpadă cu un lemn lung de zece metri, peste el. Pe corp nu au fost observate urme de violenţă, cel mai probabil pensionarul decedând lovit de lemnul pe care l-a tăiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe