Lupta pentru şefia AJF se duce în trei

luni, 6 februarie 2006

Exact aşa cum anticipam în „Ziarul de Vâlcea“

 

Lupta pentru şefia AJF se duce în trei

 

pe post de outsideri ar putea fi Dumitru Cumpănaşu, Nae Chiriţă, Dumitru Dobre şi Constantin Pintilie

 A pornit bătălia. Cu o cinci zile înainte de termenul limită pentru depunerea dosarelor la AJF Vâlcea pentru alegerile din cadrul Adunării Generale de pe 24 februarie, doar trei candidaţi şi-au oficializat intenţiile. Pentru că, deocamdată, nu vrem să facem nici o diferenţă între ei, o să îi prezentăm în ordinea în care şi-au susţinut conferinţele de presă. 

Mihai Persu are susţinere politică

Lansarea candidaturii celui mai tânăr aspirant la funcţia de preşedinte al AJF s-a făcut în stil occidental. Mihai şi-a prezentat echipa cu care va lucra, a invitat o serie de oameni de sport şi oameni politici în jurul său şi a demonstrat că este un bun organizator şi ştie să-şi facă imagine dacă are nevoie. În staff-ul de campanie, Mihai Persu îi are pe ziaristul Gabi Cârjaliu, pe doctorul Oane Dinescu, pe Constantin Lazăr, preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea şi pe antrenorii Vasile Grosu Dumitru Teleşpan, unii dintre cei mai buni antrenori vâlceni ai momentului.

În sală, la lansarea candidaturii lui Mihai Persu, au mai fost prezenţi: Cristi Lazăr şi Adrian Furnică (antrenori ai CSM Rm. Vâlcea), Mircea Poenaru (membru PNL), primarul liberal Dan Săraru de la Şirineasa (acesta fiind şi reprezentantul echipelor de Divizia D în Biroul Executiv), Ion Iorgu (inspector sportiv), George Popolan (delegatul echipei Vartex Rm. Vâlcea, care a propus candidatura lui Mihai Persu), Remus Grigorescu şi Costi Rădulescu (din PSD Vâlcea), Bogdan Pistol (preşedinte al organizaţiei de tineret a PNL Vâlcea), antrenorii Nicolae Bugheanu şi Lucian Catargiu, precum şi Gheorghe Stamate. Din multitudinea de proiecte pe care le-a prezentat pentru a fi puse în aplicare în eventualitatea în care va fi ales preşedinte, cele mai aprige discuţii le-a stârnit acela de a se construi o „casă a fotbalului“ la Vâlcea. Imediat Stamate a replicat spunând că aceasta este o hazardare. Un alt lucru interesant făcut de echipa lui Mihai Persu a fost acela de a spune clar că se doresc a se face unele schimbări în bine în fotbalul judeţean, iar asta imediat după ce se spusese că în perioada lui Gheorghe Constantin lucrurile mergeau, chipurile, foarte bine!

 

Lovin crede că are sprijinul primarilor

 

Cu toate că a susţinut în conferinţa de presă că motivul pentru care s-a înscris în această bătălie electorală este că un ziarist l-a atacat într-o publicaţie locală, iar asta i-a dat de gândit că are valoare şi şanse, în realitate Tache Lovin a cântărit foarte bine mutarea sa. A refuzat zecile de propuneri venite din partea lui Mihai Persu de a i se alătura în echipa sa şi a fost surprins să constate că în teritoriu are o imagine foarte bună. Atât timp cât mulţi dintre primarii de comune care susţin echipe de fotbal, plus preşedinţi sau delegaţi, sunt mai apropiaţi de vârsta lui Lovin, e clar că atuul tinereţii de care vorbea Persu ar putea fi, în realitate, un handicap pentru Mihai. Din cele spuse de Lovin la conferinţa de presă au reieşit două lucruri extrem de interesante: că nu-şi face o echipă pentru că nu vrea să-şi expună prietenii la critici în cazul unui eşec şi faptul că sistemul competiţional va fi decis an de an de Adunarea Generală, idee ce pare a dinamiza fotbalul judeţean. Şi, ca un alt fapt demn de remarcat, Lovin a spus că el nu are susţinere politică şi că din acest punct de vedere este independent. Chiar aşa?

  Zbârnea va face dezvăluiri şocante

Chiar dacă nu va ieşi preşedinte, Sergiu Zbârnea luptă până la capăt. Iniţial a declarat că este conştient de faptul că Lovin este favorit la câştigarea alegerilor, dar a spus că prin dezvăluirile sale el ar putea să ajungă în turul 2, iar acolo orice este posibil. Zbârnea este decis să prezinte lista de inventar cu jucătorii şi bunurile pe care le-a lăsat la FC Vâlcea, fiind preluate de Mihai Persu şi Marian Başno, iar aceştia să dea acum socoteală şi să spună ce s-a ales de patrimoniul fostului club de fotbal Chimia Râmnicu Vâlcea. Ne aşteaptă un februarie de foc!

 

Pentru ceilalţi candidaţi alegerile de la AJF înseamnă

Mult zgomot pentru nimic

Nu glumim când spunem că nu există alegeri la AJF Vâlcea fără să candideze şi Cumpănaşu. Pe lângă el mai întâlnim nume care de care mai nesemnificative în scorul final al bătăliei electorale. Poate că până la Adunarea Generală respectivii îşi vor da seama că nu au nici o şansă şi vor sta în banca lor. Dar cum Mitică are deja anunţată o conferinţă de presă, iar despre Pintilie avem semnale că bate judeţul în lung şi lat, e bine să-i amintim aici, la rubrica „şi alţii“.

 

Mitică, lansare cu balerine sau „a luat scaunul şi a plecat“

Cumpănaşu uimeşte prin faptul că speră să obţină mai mult de două voturi. El e show-man, el vrea mediatizare şi anunţă o conferinţă de presă incendiară, la care va aduce şi... balerine! Spune despre Zbârnea că nu are şanse, că Lovin e cel mai bun să fie preşedinte, iar că pe Mihai Persu l-a învins şi în partid, o va face şi la AJF, unde va aduna voturi mai multe decât tânărul candidat. Pentru că vrea din tot dinadinsul să iasă în evidenţă, Cumpănaşu a luat la propriu scaunul lui Constantin şi a plecat. A spus că doar aşa are şanse să stea pe locul lui. Are dreptate!

 

Jackie Pintilie umblă după te miri ce prin judeţ

Vicele Pintilie n-a spus niciodată oficial că va candida la şefia AJF. Cel puţin noi nu ştim asta. L-am auzit doar când a anunţat pe culoarul din faţa AJF că îl va pune pe Demetrescu secretar în locul lui Ion Boharu. Ceea ce nu spune în schimb Pintilie este motivul pentru care vrea să-l înlocuiască pe liberalul Boharu, unul dintre cei mai cinstiţi şi mai curaţi oameni din conducerea AJF. Ori, e nedrept ca Pintilie să vină şi să schimbe din funcţie un om corect, un om nevinovat!

 

Nae Chiriţă are speranţe deşarte din zona lui

Vă spun sincer că-mi este greu să cred că Nae Chiriţă, fostul arbitru scos cu mascaţii de pe terenul din Pietrari, unde „a furat de a rupt“ echipa gazdă, ar putea aduna măcar două voturi. Cine şi de ce să-l voteze? Poate tocmai de aceea candidatura sa o trecem la capitolul „glume“. Nu credem că omul a vorbit serios!

 

Dobre bate în retragere:

Îi place doar publicitatea

Preşedintele unei echipe modeste din Divizia D, drăgăşeneanul Dumitru Dobre, a anunţat oficial, potrivit presei de specialitate, că vrea să fie şef la AJF Vâlcea. Motivul, echipa sa de lucru, platforma sa program şi alte asemenea rămân la capitolul „nebuloase“. Probabil omul a dorit doar să obţină un capital de imagine, să mai scrie presa despre el. Uite că i-a reuşit. Am scris şi noi despre Dumitru Dobre din Drăgăşani că vrea să fie şef la AJF. E bine?

  Ce jocuri „murdare“ face Boharu?

Ion Boharu, secretarul AJF Vâlcea, a anunţat în repetate rânduri că va demisiona din funcţia de secretar odată cu plecarea şefului său Gheorghe Constantin. O astfel de decizie ar fi luat pentru că nici unul dintre posibilii succesori ai lui Costică-Vâlcea nu au spus că au nevoie de el. Se pare însă că omul s-a răzgândit în momentul în care a aflat că Dumitru Lovin nu face nici o altă schimbare la AJF şi, prin urmare, încearcă acum să se bage pe sub pielea acestuia. Un contracandidat al lui Lovin a aflat de la unii delegaţi de echipe că Boharu face lobby pentru fostul şef de la Agricultură şi era încântat de faptul că, ştiindu-se cum e perceput Boharu în judeţ, o astfel de manevră ar diminua şansele lui Lovin. Se pare însă că şi Lovin ştie asta şi i-a interzis lui Boharu să mai vorbească în numele lui. Cert este că dintr-un demisionar convins, liberalul Boharu e acum dornic ca Dumitru Lovin să ajungă preşedinte şi el să rămână secretar. Nu de alta, dar un proverb spune că „nu pleacă el câinele din curtea abatorului!“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe