Deputatul Becşenescu construieşte un cartier de lux în Bucureşti

luni, 6 februarie 2006

  În timp ce alegătorii vâlceni nu mai au nici o veste de la el,

Deputatul Becşenescu construieşte un cartier de lux în Bucureşti

Profil de deputat: 35 milioane de dolari; Este preşedintele grupului Antares. Are investiţii mari în transport şi turism. Va construi un cartier în Bucureşti. Averea sa a crescut cu 5 milioane de dolari faţă de anul trecut, când avea 30 de milioane.

Demagogie ieftină

Cred că principala caracteristică a omului politic, contemporan, trebuie să fie permanenta preocupare în a oferi concetăţenilor săi, alegătorilor, certitudinea că pot privi cu încredere în viitor. Preocuparea faţă de problemele cetăţenilor, grija şi atenţia în găsirea unor soluţii pentru rezolvarea acestora, nu trebuie sa fie doar chestiuni de ordin declarativ.“ acestea sunt cuvintele deputatului vâlcean, Dumitru Becşenescu. Este un fragment dintr-un discurs, care te unge pe suflet, pe tine, vâlceanule, cel care l-ai trimis pe acest politician în Parlament prin votul tău. Te face să-ţi tremure glasul şi să-ţi dea lacrimile numai la auzul lor. Să te simţi mândru că ţi-ai desemnat reprezentant o asemenea persoană, care se gândeşte şi la tine, cetăţeanul simplu, care trăieşte continuu cu grija zilei de mâine. A trecut însă aproape un an de când textul cu pricina a fost afişate cu litere de-o şchioapă pe site-ul personal al deputatului conservator www.deputatdevalcea.ro, iar cuvintele s-au dovedit a fi simple vorbe-n vânt ale unui tânăr politician, care a învăţat, din păcate, prea devreme arta discursului demagogic. 

Investitorii invizibili

 

  Punctul forte al campaniei electorale susţinute de deputatul Dumitru Becşenescu l-a reprezentat tinereţea sa, faptul că provenea din rândul oamenilor de afaceri, pragmatici şi eficienţi. Mai mult decât atât, politicianul promitea marea cu sarea. Strategii săi electorali i-au clădit un discurs, care a avut ca mesaj principal faptul că: „Vin în politică din mediul de afaceri şi doresc să contribui la o schimbare a mentalităţii, a modului de A FACE POLITICĂ deoarce cred că atunci când un politician promite ceva trebuie să acţioneze în consecinţă.“  Cu o ambiţie nemăsurată, deputatul Becşenescu a fost propulsat de partidul din care face parte (Partidul Conservator) în înalta demnitate de observator în Parlamentul Europei. Noi, vâlcenii, am fost mândri că avem un reprezentant la Bruxelles. Ne-am amăgit încă o dată! Şi cum să nu fie aşa, când de un an de zile, habar nu avem cu ce se ocupă deputatul Dumitru Becşenescu. Ne-a scos ochii cu un aşa-zis birou parlamentar mobil, care chipurile se deplasează prin localităţile judeţului şi culege informaţii despre viaţa localnicilor şi caută soluţii de rezolvare a problemelor sesizate. Un lucru e cert, neajunsurile vâlcenilor nu se pot rezolva prin corespondenţă de la …Bruxelless. După aceea ne-a spus că are o pagină de internet. Bun, am spus atunci, măcar îi scriem pe net, dacă nu avem onoarea de a-l întâlni faţă în faţă. Pagina respectivă s-a dovedit a fi un mare fiasco, oricine accesează site-ul trafic.ro poate observa acest lucru (116 vizitatori în 30 de zile).  

Deputatul îmbrobodeşte vâlcenii cu Internetul

Din când în când, consilierii deputatului le-au mai şi răspuns celor 5 – 6 vizitatori ai site-ului www.deputatdevalcea.ro. De exemplu la întrebarea: Cum aţi putea să ajutaţi cetăţenii vâlceni în ceea ce priveşte lipsa locurilor de munca în judeţ? Consilierii (sau chiar deputatul) îl îmbrobodesc elegant pe naivul vâlcean: „Salut Petronel şi mulţumesc pentru mesajul tău. În curând voi AVEA ONOAREA DE A FACE PARTE DIN GRUPUL PARLAMENTARILOR ROMANI OBSERVATORI LA PARLAMENTUL EUROPEAN. Acest lucru îmi va permite iniţierea unor contacte în vederea atragerii de investitori în judeţul nostru. Cu alte cuvine voi face loby pentru atragerea atenţiei unor investitori străini către Vâlcea şi implicit creerea de noi locuri de muncă pentru vâlceni.“ Am aşteptat de ni s-au lungit urechile, dar deputatul nu a adus nici un investitor în judeţ…speranţa moare, însă, ultima.

Cine e observatorul?

Într-un articol din cotidianul naţional Ziua, apărut în data de 29 iunie 2005, referitor la europarlamentari se arăta că: „Există între cei 35 de observatori, destui neiniţiaţi care excelează prin absenţă chiar şi în activitatea parlamentară: Konya Sandor, Marian Jean Marinescu, Monica Iacob Ridzi, Daniela Buruiana, Dumitru Becşenescu, Daciana Sarbu nu au luat cuvântul în actuala sesiune a Parlamentului decât la depunerea jurământului.“ De-atunci şi până acum nu s-a schimbat, din păcate, nimic.

În timp ce noi, vâlcenii nu mai ştim nimic despre deputatul nostru, care nu catadicseşte să organizeze o conferinţă de presă nici măcar o dată pe an, ziarele centrale ne informează că oamenii nu şi-au uitat spiritul de afacerişti. Din cotidianul Gardianul am aflat că: „…Deputatul Partidului Conservator Dumitru Becsenescu a reuşit să cumpere aproape 10 hectare de pădure pe raza comunei Voluntari cu numai 650 de milioane de lei vechi.“

  În topul celor mai bogaţi politicieni

Cel mai bogat politician este considerat Dan Voiculescu (350 milioane), urmat de George Copos (230-240 milioane), Verestoy Attila (46-48 milioane), deputatul nostru Dumitru Becşenescu (35) şi Adriean Videanu (30). Premierul Tăriceanu este de-abia pe locul opt, cu 15 milioane de dolari, urmat de senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă (14 milioane) şi de deputatul liberal Ioan Hoban (12-13). Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, are o avere estimată la 11-12 milioane de dolari.

„Celebritate“ câştigată în timp

Între timp, deputatul conservator Dumitru Becşenescu a reuşit să devină celebru la nivel naţional datorită unor informaţii prezentate în presa naţională şi locală: • relaţia sa cu Ion Molea, liderul celui mai mare sindicat din CN CFR, Federatia Miscare-Comercial, care s-a angajat să facă publicitate unei firme private concurente de transport pe calea ferată, care întâmplător îi aparţine lui Becşenescu • manevrele mai mult sau mai puţin dubioase, prin care a reuşit să scoată de pe piaţa transportatorilor vâlceni mai multe firme mai mici • construcţia unor case pentru sinistraţi în judeţul Timiş etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe