Păpuşarul Pătru trage sforile agăţate de umerii consilierilor PRM

miercuri, 25 ianuarie 2006

ATITUDINE
Păpuşarul Pătru trage sforile agăţate de umerii consilierilor PRM
 
Nicolae Pătru nu ratează niciodată prilejul de a demonstra cine este boss-ul peremiştilor vâlceni. Referindu-se la proiectul privind construirea pasajului peste calea ferată care traversează Râmnicul, Nicolae Pătru a afirmat că toţi consilierii locali ai PRM Vâlcea votează aşa cum le spune el. Lui Pătru nu-i pasă că opinia publică îl percepe ca pe un mic dictator local iar pe consilerii săi municipali, nişte simpli executanţi.
 
Bani publici cheltuiţi aiurea
Liderul PRM Vâlcea, Nicolae Pătru consideră că modul în care snt cheltuiţi banii publici în Râmnicu Vâlcea este greşit. Peremistul spune că Primăria Râmnicului s-a împrumutat până acum cu sute de miliarde de lei pentru realizarea unor investiţii nedezbătute public. Cu ocazia celei mai recente conferinţe de presă a PRM Vâlcea, Pătru s-a referit la cel mai nou a primarului Mircia Gutău, respectiv pasajul peste calea ferată, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Nicolae Pătru, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, a lansat ideea potrivit căreia nu ar fi nevoie de realizarea unui pasaj suprateran, care ar înghiţi o sumă imensă de bani – circa 200 milioane euro. „Se poate muta calea ferată din inima oraşului, prin revitalizarea unor proiecte gândite până în 1989. O altă soluţie ar fi realizarea unui pasaj inferior. În orice caz, eu cred că soluţia cea mai bună ar putea fi reprezentată de dezafectarea căii ferate. Cei din PSD şi PNL împărtăşesc această opinie, ceea ce înseamnă că s-au întors cu faţa către electoratul care i-a ales, a declarat peremistul în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit lui Pătru, calea ferată ar urma să fie amplasată în Goranu, în acest fel economisindu-se milioane de euro. El nu exclude nici posibilitatea construirii unei linii de tramvai în zona Goranu, pentru conferirea de utilitate căii ferate dezafectate.
 
Simple marionete
Nicolae Pătru nici nu concepe că cei doi consilieri ai săi, Ion Nuică şi Marin Popescu, să nu voteze în concordanţă cu ideile sale. „Consilierii PRM vor vota aşa cum le spun eu, că altfel au de lucru cu mine. Ei doar ridică mâna, că eu votez de fapt”, a spus cu gura până la urechi Pătru.  Întrebat dacă este de acord cu atitudinea dictatorială a şefului, consilierul municipal Marin Popescu a refuzat că sintagma de marionetă i se potriveşte cel mai bine. Ca să-şi salveze subalternul de o umilinţă şi mai mare, Pătru a spus zâmbind că jurnaliştii trebuie să interpreteze declaraţiile sale ca pe nişte metafore: „Ştiţi doar că suntem un partid de pamfletari”. Pătru a mai spus că în cazul pasajului există interese economice. Potrivit peremistului, interesul este al celui care plăteşte.
• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe