Violenta in scoli

vineri, 16 decembrie 2005

Violenţă în şcolilele vâlcene

Bătut în clasă de patru necunoscuţi

 
Violenţa în şcoli a devenit o problemă extrem de gravă şi tot mai mulţi elevi cad victimă unor indivizi care fac legea junglei în instituţiile de învăţământ. Un astfel de incident nedorit a avut loc sâmbătă la Colegiul Naţional Economic din Râmnicu Vâlcea. Potrivit comunicatului de presă al IPJ Vâlcea, patru indivizi necunoscuţi au agresat un elev de clasa a XI-a D, provocându-i leziuni. Despre cele întâmplate, profesorul Maria Dumitru, consilier educativ al colegiului ne-a povestit: “”Indivizii au intrat în şcoală, pe holul elevilor, în timpul pauzei şi fiind îmbrăcaţi civili, aşa cum de altminteri sunt şi elevii noştri, nu au fost observaţi de paznici. I-a văzut profesorul de sport Mihai Bălănescu, dar cum era aglomeraţie pentru că era deschis chioşcul de  dulciuri, cei patru au ajuns la etajul II, şi au intrat în clasa unde învaţă Florin B. Pentru că tocmai se sunase de intrare, profesoara de biologie Nicoleta Dancău era pe hol şi a auzit gălăgie. A intrat la clasa XI-a D şi a închis uşa, după care a anunţat-o pe directoarea colegiului, Domnica Olaru. Dumneaei a sunat la poliţie şi au venit poliţiştii, dar între timp cei patru reuşiseră să fugă, pe scări”, a spus consilierul educativ prof. maria Dumitru.
Despre elevul agresat, profesorii spun că este bun la învăţătură. Contactat telefonic, Florin B. ne-a declarat: “Clasa în care eu învăţ are doar trei băieţi şi restul fete, aşa că nu a avut cine să mă apere. Sâmbătă, după ora de informatică, ne aflam în pauză şi ne pregăteam pentru ora de Drept. Patru indivizi au intrat în şcoală, apoi în sala de clasă, m-au înconjurat şi unul dintre ei mi-a dat mai mulţi pumni. Nu am scos certificat medico-legal şi nu ştiu dacă voi scoate. Pe unul dintre cei care m-a bătut îl cunosc pentru că am avut nişte... chestii mărunte cu el. L-a împins pe un prieten de-al meu la o discotecă şi am schimbat câteva replici eu el. Nu ştiu dacă poliţia i-a prins şi pe ceilalţi care l-au însoţit pe cel care m-a lovit”, a declarat ieri Florin B., elevul violentat. Adj. şefului Poliţiei Muncipiului Râmnicu Vâlcea, cms. şef Ion Buican a declarat: “Pe unul dintre cei patru agresori, pe numele mic Cătălin, zis Bidi, care locuieşte în Ostroveni, l-am identificat şi până mâine (azi, n.r.) cu siguranţă îi vom identifica şi pe ceilalţi. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale, vom da o soluţie în acest dosar”, a spus ofiţerul. Surse din rândul elevilor susţin că cei patrru agresori şi-au premeditat fapta de a se răzbuna pe adolescentul care i-ar fi şicanat la o discotecă. Deşi Colegiul Economic este situat în imediata vecinătate a IPJ Vâlcea, în luna aprilie 2003, un alt elev a fost bătut, fiind lovit cu bâta în cap în sala de clasă, de către un individ care a fost adus de un elev al şcolii pentru a se răzbuna pe un coleg de-al său. Tânărul care l-a “angajat” pe agresor a fost exmatriculat din şcoală.
 

Agresorii, amendaţi cu 5 milioane

 

Poliţiştii vâlceni au reuşit identificarea a trei dintre indivizii care au intrat  într-o sală de clasă a Colegiului Economic din Râmnicu Vâlcea şi unul dintre ei l-a lovit pe elevul Florian Bacanu (17 ani), de la XI-D. Aceştia sunt tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani: Constantin P., Ion-Cosmin R. şi Nicolae Alexandru C., toţi fără ocupaţie, din Râmnicu Vâlcea. Pentru că elevul bătut nu a scos certificat medico-legal, agresorii au scăpat cu o amendă de 500 RON fiecare.
 
Cosmin RADU
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe